Σύσκεψη φίλων Κ.ΑΠ.Α

Τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2022 η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών πραγματοποίησε σύσκεψη των φίλων της με θέματα τον απολογισμό της δράσης της και τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της για την επόμενη περίοδο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε πάνω στα φλέγοντα θέματα που μας απασχολούν ως απόστρατους-συνταξιούχους αστυνομικούς, μετά την απόρριψη των βασικών αιτημάτων των συνταξιούχων στη συνάντηση αντιπροσωπείας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις τρέχουσες εξελίξεις και την ανάγκη οι απόστρατοι να συμπορευτούν αγωνιστικά, με το λαϊκό κίνημα, προκειμένου να μη συμβιβαστούν με τα επιδόματα και υπερασπιστούν το βιοτικό επίπεδο και το εισόδημά τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

Από τους φίλους της Κ.ΑΠ.Α έγιναν ειδικ΄΄οτερες αναφορές στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην ενεργή ανάμειξη της χώρας σ’ αυτόν, καθώς και στην ανέχεια, την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια και στην ανάγκη να οργανωθεί η αντίσταση του λαού, προκειμένου να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής στις εξελίξεις.

Η Κ.ΑΠ.Α αποφάσισε να συνεχιστούν οι διεκδικητικοί αγώνες μαζί με τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα, με κομβικό σημείο τη γενική απεργία της 9 Νοέμβρη 2022, στην οποία καλεί τους φίλους της να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα. Επίσης λήφθηκαν αποφάσεις για την οργανωτική της διεύρυνση και τη συνεργασία της με τις άλλες οργανώσεις των ένστολων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα συγκεντρώσεων της Π.Ε.Α.Π.Σ στην Ομόνοια (στοά Πατησίων-5). Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Π.Ε.ΑΠ.Σ που για μια ακόμη φορά μας διέθεσαν τον φιλόξενο χώρο της.