Όχι στην καταστολή της κυβέρνησης των ΜΑΤ.

Όσο γίνεται ξεκάθαρη στους εργαζόμενους και τη νεολαία η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και μειώνονται οι αυταπάτες για τη λήψη μέτρων που να διασφαλίζουν την υγεία και τη ζωή του λαού, τόσο αυξάνει η βαρβαρότητα της κρατικής καταστολής. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μετά την έκδοση του χουντικής έμπνευσης νόμου για την κατάργηση των διαδηλώσεων, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο βίας για να τον επιβάλλει στην πράξη και να ενταφιάσει κάθε προσπάθεια του λαού να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Η κυβέρνηση δίνει πανελλαδικές εξετάσεις αυθαιρεσίας και αυταρχισμού στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πλουτοκρατία, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετεί, επιχειρώντας να επιβάλλει σιγή κοιμητηρίου στο λαό.

Η βάρβαρη καταστολή ενάντια σε 15χρονους μαθητές που ζητούν το αυτονόητο, την προστασία της υγείας με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων στα σχολεία τους, αλλά και ενάντια σε όλο το λαό που διαδήλωνε ζητώντας την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,  αναδεικνύει την ανοιχτή τρομοκρατία των ΜΑΤ και γενικότερα της ΕΛ.ΑΣ., που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού μας.  Το μένος και η βαρβαρότητα της αντιμετώπισης των διαδηλωτών από τις ειδικές δυνάμεις καταστολής και κυρίως των μαθητών, της νέας γενιάς αυτού του τόπου που δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Κάθε κινητοποίηση του λαού για την προβολή των δίκαιων αιτημάτων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τα ΜΑΤ. Ο αυταρχισμός της αστυνομίας, με τη χρήση καταδικασμένων στη συνείδηση του λαού πρακτικών βίας, με τις προβοκάτσιες, τα χημικά και το ξύλο, αποτελούν πρόκληση για το λαό μας. Δικαιολογημένα προκαλούν τη λαϊκή αγανάκτηση και καταδίκη.  Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η αντίληψη που εκφράζει και εφαρμόζει η κυβέρνηση πως η καταστολή είναι επιβεβλημένος κανόνας για το λαό.

Αυτή η κατάσταση γενικευμένης καταστολής σε βάρος του λαού δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να προχωρήσει σε κατάργηση των ΜΑΤ! Δεν χρειάζονται πλέον πολλές συζητήσεις και αναλύσεις γι’ αυτό. Ακόμη και οι ίδιοι οι απλοί αστυνομικοί, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν τους εκφράζει η βία και η βάρβαρη καταστολή των ΜΑΤ, πρέπει να το απαιτήσουν. Τα αιτήματα που προβάλλουν οι μαθητές για την προστασία της υγείας και καλύτερες συνθήκες στην παιδεία, είναι αιτήματα που προβάλλουν και τα δικά τους παιδιά. Πρέπει και οι ίδιοι να διαχωρίσουν τη θέση τους από το κρεσέντο της βίας και τις λογικές αντιμετώπισης του «εχθρού λαού» που καλλιεργούνται, με ευθύνη της κυβέρνησης, στα ΜΑΤ, σ’ αυτές τις στρατιωτικοποιημένες μονάδες που δείχνουν στην κοινωνία το πιο αποκρουστικό πρόσωπο για όλη την αστυνομία.

Το οργανωμένο κίνημα του λαού είναι βέβαιο ότι θα δώσει τη δική του απάντηση στην κλιμακούμενη βία και καταστολή. Με την αλληλεγγύη και την πάλη του αντιτάσσεται στη βαρβαρότητα της κρατικής βίας, δεν εκφοβίζεται και δεν τρομοκρατείται. Δεν πρέπει λοιπόν οι απλοί αστυνομικοί να βρεθούν απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών καλούμε όλους τους απόστρατους συνάδελφους να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν σήμερα 9 Οκτώβρη και ώρα 6 μ.μ. εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι γονέων και άλλοι φορείς, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Λ. Κατεχάκη) για να διαμαρτυρηθούμε για την κλιμακούμενη βάρβαρη καταστολή σε βάρος του λαού.