Συλλυπητήρια στο συνάδελφο Θανάση Καραχάλιο.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών εκφράζει τη βαθιά της λύπη και τα θερμά της συλλυπητήρια στο συνάδελφο και συναγωνιστή Θανάση Καραχάλιο και στην οικογένειά του, για την απώλεια της συζύγου του Σοφίας, που έφυγε από τη ζωή χτες 21-08-2023.

Η Σοφία Καραχάλιου το γένος Κανέλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μοσχάτο από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες. Η οικογένειά της γνώρισαν πολλές διώξεις και ταλαιπωρίες. Ο πατέρας και ο αδελφός της, αντιστασιακοί στην Κατοχή, μετά το Δεκέμβρη 1944 αντιμετώπισαν τις φυλακίσεις, τις εξορίες και τις καταδίκες. Η ίδια από μικρή ηλικία τους επισκέπτονταν στις φυλακές Αβέρωφ. Η Σοφία αφοσιωμένη στον αγώνα για μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, έγινε δασκάλα κοπτικής-ραπτικής. Για 25 χρόνια στην Εργατική Εστία μπόλιαζε τις γνώσεις υψηλής ραπτικής που έδινε σε εκατοντάδες γυναίκες, με τις ιδέες για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η απόφαση του γάμου της με τον συναγωνιστή Θανάση Καραχάλιο, που είχε διωχθεί από τη δικτατορία, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κράτους και της αστυνομίας επειδή “εμφορείται υπό αντεθνικών κομμουνιστικών ιδεών μη συνάδουσες με την ιδιότητα της συζύγου αξιωματικού της αστυνομίας”. Υπήρξε αφοσιωμένη μητέρα και σύζυγος. Στάθηκε κοντά στο σύντροφο της ζωής της τον συναγωνιστή Θανάση, στη ζωή και τους αγώνες και έμεινε μέχρι το τέλος της, πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Η κηδεία της εκλιπούσας θα είναι πολιτική και θα τελεστεί την Πέμπτη 24 Αυγούστου και ώρα 11.30 στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.