Το προεκλογικό δωράκι των…. “χωροφυλάκων”.

Αρκετοί ως παιδιά, ζήσαμε την εποχή του “βουλευτή Καλοχαιρέτα” ή τη γνωρίσαμε- ιδιαίτερα στην επαρχία-μέσα από τις διηγήσεις των παλαιότερων. Ήταν η “ρομαντική” εποχή, που οι βουλευτές -τις παραμονές των εκλογών- προσέγγιζαν τους γέροντες και τις γερόντισσες για να τους ψηφίσουν και τους έδιναν το φακελάκι με το “σταυρωμένο” στο όνομά τους ψηφοδέλτιο, έχοντας προσθέσει και ένα χαρτονόμισμα των 50 δραχμών, ως δωράκι-βοήθημα “για τον καφέ και τη ζάχαρη των παππούδων”.

Η κυβέρνηση και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, ακολουθώντας τις…. “εθνικές παραδόσεις” -ύστερα από αναβολές, με τελευταία αυτή του Πάσχα- αποφάσισαν να δώσουν αύριο, 5 Μάη 2023, το προεκλογικό δωράκι στους μερισματούχους του Ταμείου, δηλαδή στους απόστρατους του “κατά ξηράν στρατού” και στους “χωροφύλακες”, τους απόστρατους αστυνομικούς που ήταν ασφαλισμένοι στα ταμεία της Χωροφυλακής.

Πρόκειται για το επίδομα ύψους ενός μηνιαίου μερίσματος χωρίς κρατήσεις, που είχε αποφασιστεί να δοθεί ως πλεόνασμα του έτους 2022 και από την Πρωτοχρονιά, ύστερα από την αναβολή των εκλογών και αφού πέρασε και το Πάσχα, ήρθε “να δέσει” με τις παραμονές των εθνικών εκλογών.

Οπότε, οι απόστρατοι μερισματούχοι θα εισπράξουν, ανάλογα με το βαθμό τους, το “ζουμερό” δώρο των 80 ως 200 ευρώ περίπου, πριν βρεθούν, σε λίγες μέρες, μπροστά στην κάλπη. Καλοδεχούμενα τα ευρώ- είναι από τις χιλιάδες που μας έχουν αφαιρέσει τόσα χρόνια- αλλά όχι και το διαδικτυακό ψηφαλάκι τους, η πανηγυρική ανακοίνωση του Μ.Τ.Σ. Οι απόστρατοι έχουν και γνώση και κρίση για να κατευθύνουν την ψήφο τους και ξέρουν ποιοι ευθύνονται για το ρήμαγμα των συντάξεών τους και τη φτωχοποίησή τους τόσα χρόνια.