Η θλίψη και η οργή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη να γίνει αγώνας.

Οι απόστρατοι, την Τετάρτη 8 Μάρτη και ώρα 12.30, συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στα Προπύλαια, στην Αθήνα. Δίνουμε το δικό μας «παρών» στις συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα. Ανταποκρινόμαστε  στο κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών κέντρων και συνδικάτων, στο κάλεσμα των φοιτητών και των γυναικών.

Μετατρέπουμε τη θλίψη και την οργή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα της πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, σε αγώνα. Να απαιτήσουμε να μην μπαίνει η ζωή των παιδιών μας, η ζωή του λαού μας, στη λογική των πολιτικών κόστους και κέρδους. Να μην μετράμε νεκρούς για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να μη θυσιάζονται οι λαϊκές ανάγκες από τις κυβερνήσεις και το κράτος, στο βωμό του κεφαλαίου. Να δώσουμε τη συλλογική λαϊκή απάντηση στους ηθικούς αυτουργούς και στους υπαίτιους του εγκλήματος των Τεμπών.  Να καταδικάσουμε τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού που παρά τα σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, δεν αξιοποιεί την τεχνολογία για την ασφάλεια του λαού, υπολογίζοντας μόνο το κέρδος. Να γίνουμε η φωνή των νεκρών παιδιών μας. Να διεκδικήσουμε ασφαλείς και φτηνές δημόσιες συγκοινωνίες για το λαό.

Παράλληλα, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, καταδικάζουμε την αστυνομική βία και καταστολή μπροστά στις λαϊκές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη. Ο λαός μας έχει αποδείξει πολλές φορές πως οι σχεδιασμοί των κυβερνήσεων για να τον εκφοβίσουν με την καταστολή και να συγκαλυφθεί το έγκλημα, γεννούν πιο δυναμικούς αγώνες.

Την Τετάρτη, 8 Μάρτη, παγκόσμια μέρα της γυναίκας, βρισκόμαστε στις κινητοποιήσεις μαζί και με τις αγωνιζόμενες γυναίκες. Υποκλινόμαστε στη δύναμη και την επιμονή της εργαζόμενης, της φοιτήτριας, της μητέρας που ξέρει να κάνει το δάκρυ κόμπο και να παλεύει  για τα δικαιώματά της και να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Όλοι μαζί να κάνουμε τη θλίψη και την οργή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, δύναμη αγώνα.