Οι απόστρατοι και συνταξιούχοι: Καμιά ανοχή στον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α) καλούμε όλους τους απόστρατους  να συμμετάσχουν μαζικά στο παναττικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, την Τετάρτη 5 Οκτώβρη και ώρα 10.00 στο Σύνταγμα. 

Με το συλλαλητήριο αυτό, εμείς οι απόστρατοι μαζί με όλους τους συνταξιούχους, δίνουμε αγωνιστικό παρών για τα συσσωρευμένα προβλήματα, που έχουν προκαλέσει οι αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γνωστό σε όλους μας, πως και σε περιόδους μνημονίων και οικονομικής κρίσης και σε περιόδους ανάπτυξης, είμαστε τα μόνιμα υποζύγια στα οποία φορτώνονται όλες οι περικοπές, καθώς και η εντεινόμενη φοροληστεία, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Μας τσάκισαν κάθε δικαίωμα, μας έκοψαν τις συντάξεις μας, μας λήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, μας στέρησαν την υγεία και την περίθαλψη. Όλοι οι νόμοι των κυβερνήσεων της Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ μας οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση.

Με τη μεθοδευμένη και συστηματική κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν. Καμιά βελτίωση της θέσης μας δεν περιλάμβαναν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Καμιά ουσιαστική αύξηση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα εφάπαξ, καμιά αναφορά στα πληρωμένα με τις εισφορές μας δώρα. Μόνο ελάχιστα ψίχουλα που τα πήρε ο άνεμος της ακρίβειας, μόνο επιδόματα φτώχειας στις πιο εξαθλιωμένες συντάξεις. Καμιά διαφορά για τους περισσότερους απόστρατους και συνταξιούχους, αφού η κυβέρνηση εξακολουθεί και εφαρμόζει το νόμο Κατρούγκαλου για την προσωπική διαφορά.  Μας κοροϊδεύουν με τα αναδρομικά που έδωσαν ελάχιστα και κουτσουρεμένα  – σε όσους έδωσαν – και εφάρμοσαν αποσπασματικά και όπως βόλευε τις δικαστικές αποφάσεις.

Μας προετοιμάζουν για ένα δύσκολο χειμώνα, με τις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών να αυξάνονται καθημερινά και το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο, αλλά και το κόστος για τα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Δεν σέβονται τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας. Χρειάζονται το χρήμα, δισεκατομμύρια ευρώ, για τους πολεμικούς εξοπλισμούς, που εξυπηρετούν τις Νατοϊκές ανάγκες και τα ξένα μονοπώλια. Το διαθέτουν αφειδώς για τη χρηματοδότηση των ενεργειακών ομίλων της πράσινης ανάπτυξης. Το διαθέτουν για την καταστολή με την πανεπιστημιακή αστυνομία και για το φακέλωμα των συνδικαλιστών και των εργαζομένων.

Μπροστά στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, δεν ταιριάζει στους  συνταξιούχους και τους απόστρατους η αδιαφορία και η μοιρολατρία, ιδιαίτερα την ώρα που οι οικογένειές μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας παλεύουν ενάντια στη φτώχεια που τα έχει ρίξει η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Κανένας συμβιβασμός δεν αξίζει, κανένα δικαίωμα δεν παραγράφεται στη συνείδηση και τις διεκδικήσεις μας. Η οργάνωση και η συμμετοχή στους αγώνες και από τους απόστρατους αποτελεί μονόδρομο.

Διεκδικούμε:
Να αποκατασταθούν οι συντάξεις μας. Αυξήσεις  που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου για την προσωπική διαφορά. Να δοθεί σε όλους μας η 13η και 14η σύνταξη. Κανένας συνταξιούχος κάτω από 650 ευρώ. Να εκδίδονται αμέσως  οι συνταξιοδοτικές πράξεις και να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
Να μας δοθούν όλα τα αναδρομικά που δικαιούμαστε, με πολιτική απόφαση, χωρίς προαπαιτούμενα και νομικά τερτίπια.
Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Να επιστρέψει η κυβέρνηση όσα με ληστρικές αποφάσεις αφαίρεσε από το ΤΑΠΑΣΑ.
Να σταματήσει η αντιλαϊκή φορολογία των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Να φορολογηθούν οι πλουτοκράτες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εφοπλιστές.
Να αποδοθεί για τους συνταξιούχους το 0,5% του ΑΕΠ, όπως προβλέπει ο νόμος που έχει ψηφίσει η σημερινή κυ­βέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει.
Να γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία. Να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές υγείας που έκλεισαν. Να ιδρυθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
Να καταργηθούν οι απαράδεκτες κυβερνητικές αποφάσεις για τον προσωπικό γιατρό και τα πρόστιμα σε βάρος των συνταξιούχων.
Να μειωθούν αμέσως οι τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Δραστικές μειώσεις  στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου, καθώς και στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα.
Προστασία της λαϊκής κατοικίας και επιδοτήσεις για τα ενοίκια.
Να καταργηθεί η αντεργατική και αντιασφαλιστική νομοθεσία. Να καταργηθούν οι νόμοι που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και εντείνουν την καταστολή.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ):
Την απόδοση της παράνομης παρακράτησης των εισφορών αλληλεγγύης.
Να μην προχωρήσει ο επιχειρούμενος διαχωρισμός των ασφαλισμένων του Ταμείου, σε στρατιωτικούς πατρικίους και σε πληβείους αστυνομικούς, με αντίστοιχη χορήγηση και των δικαιούμενων μερισμάτων (επικουρική σύνταξη).
Το σταμάτημα της συστηματικής τακτικής των καθυστερήσεων στις χορηγήσεις του Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ).
Οι ομοσπονδίες, οι ενώσεις των αποστράτων και εν ενεργεία αστυνομικών οφείλουν να κινητοποιηθούν για την κατάσταση στο Μ.Τ.Σ.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή του δόγματος ‘‘νόμος και τάξη’’ που κλιμακώθηκε με την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, την καταστολή ενάντια σε φοιτητές και εργαζόμενους και το τσαλαπάτημα των λαϊκών δικαιωμάτων με τις υποκλοπές. Καλούμε τους εν ενεργεία συναδέλφους μας να αναπτύξουν αγώνες για τα δικαιώματά τους και να μην στρέφονται ενάντια στο λαό με την καταστολή.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το συνεχιζόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την  εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν.  Η συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στην περιοχή μας, οδηγεί στην κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας και συνακόλουθα στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, εκθέτοντας το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους. Καλούμε τους απόστρατους σε διαρκή επαγρύπνηση. Κανένας εφησυχασμός για το λαό μας.

Καμιά ανοχή στον εμπαιγμό της κυβέρνησης.
Όλοι οι απόστρατοι την Τετάρτη 5 Οκτώβρη ώρα 10.00, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα!