Οι απόστρατοι συμμετέχουμε στην πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη

Αύριο, Παρασκευή 24 Ιούνη και ώρα 11.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, συγκεντρώνονται για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι της χώρας μας, για να διαμαρτυρηθούν για την ασκούμενη καταστροφική κυβερνητική πολιτική της αφαίμαξης των συντάξεων και της ακρίβειας και να απαιτήσουν από τον πρωθυπουργό, με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, να δώσει λύση στα προβλήματά τους.

Είναι γνωστό πως τα περισσότερα προβλήματα των συνταξιούχων, όπως και οι διεκδικήσεις τους, αφορούν και εμάς τους απόστρατους. Η ακρίβεια έχει γονατίσει και τις δικές μας οικογένειες. Με τις περικοπές των συντάξεων από όλες τις κυβερνήσεις, την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, με τον ευτελισμό των επικουρικών συντάξεων και τις κρατήσεις και τη φοροληστεία, βιώνουμε τη διαρκή φτώχεια και ανέχεια. Και οι απόστρατοι διεκδικούμε «εδώ και τώρα» ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, να υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για όλους τους συνταξιούχους, να ληφθούν αμέσως δραστικά μέτρα κατά της ακρίβειας, να ανακεφαλαιοποιηθούν τα καταληστευθέντα από τις κυβερνήσεις ασφαλιστικά ταμεία μας. Όπως όλοι οι συνταξιούχοι διεκδικούμε δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, αναβάθμιση της λειτουργίας του ΝΙΜΤΣ, τη δημιουργία οίκων ευγηρίας του δημοσίου.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ απαιτούμε επίσης, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων. Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους, στη νεολαία, σε όλο το λαό. Ζητούμε να παραμείνουν «του Αδόλφου τα εγγόνια» στη φυλακή. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το βάρβαρο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και απαιτούμε, όπως όλος ο λαός μας, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας. 

Γνωρίζουμε πως οι μαζικοί αγώνες με συνέπεια και διάρκεια, είναι η μόνη δυνατότητα που έχουμε οι απόστρατοι και οι συνταξιούχοι συνολικά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Γι’ αυτό συμμετέχουμε με τις ελάχιστες δυνάμεις μας, στο συλλογικό αγώνα που οργανώνουν και συντονίζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Αφήνουμε τις πικρίες μας στα σπίτια, τις αναλύσεις μας στα καφενεία και  κατεβαίνουμε στο δρόμο του μαζικού λαϊκού αγώνα για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.