Να αποσυρθεί η επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

Οι απόστρατοι ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Την Πέμπτη 12 Μάη 2022 και ώρα 7 μ.μ. βρισκόμαστε στην Αθήνα (Προπύλαια) και απαιτούμε να αποσυρθεί η Συμφωνία από τη Βουλή.

  • Δεν ανεχόμαστε να μετατραπεί η χώρα σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών μακελάρηδων ενάντια στους λαούς της ευρύτερης εποχής.
  • Αρνούμαστε να γίνουμε μισθοφόροι και πραιτωριανοί των ιμπεριαλιστών.
  • Δεν δεχόμαστε ο λαός να βιώνει την ανέχεια, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και ο πλούτος που παράγει να διατίθεται σε Νατοϊκούς εξοπλισμούς.
  • Καταγγέλλουμε κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας.

Η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη Βουλή, εμπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα στους σχεδιασμούς του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Μετατρέπει την Ελλάδα, με την αναβάθμιση των υφιστάμενων βάσεων, τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων, την παραχώρηση στρατιωτικών και άλλων βασικών υποδομών της χώρας και την παροχή διευκολύνσεων για τις ανάγκες της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ, όχι μόνο σε φτηνό πεδίο βολής για ξένους φαντάρους αλλά και σε προγεφύρωμα για μεταφορά στρατευμάτων και οπλικών συστημάτων σε πολεμικές επιχειρήσεις. Καθιστά την πατρίδα μας στόχο αντιποίνων και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το λαό μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία.

Πρόκειται για μια ανανεωμένη και διευρυμένη επιθετική Ελληνοαμερικανική Συμφωνία που μόνο δεινά προδικάζει για το λαό και τη χώρα μας. Εξυπηρετεί μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που επιδιώκουν μερίδιο από τη λεία των αμερικανών ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Το παλιό επιχείρημα των ελληνικών κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων, πως η αμερικάνικη παρουσία και οι στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα μας προστατεύουν από την Τουρκική επιθετικότητα, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται πλέον. Αντίθετα, ζητούνται από τη χώρα μας παραχωρήσεις για να παραμείνει η Τουρκία στη Νατοϊκή συμμαχία. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ που προωθεί για επικύρωση στη Βουλή την επικίνδυνη για το λαό μας συμφωνία, προκειμένου να την προσφέρει ο πρωθυπουργός της χώρας, δώρο στη συνάντησή του με τον «πλανητάρχη». Μεγάλες είναι και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ που ουσιαστικά συναινούν στις πολιτικές πρόσδεσης της χώρας  στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Κινητοποιούμαστε λοιπόν, όλοι οι απόστρατοι ενάντια στην κατάπτυστη συμφωνία. Δίνουμε μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο και μαζί με το λαό, απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα.
  • Κανένας έλληνας φαντάρος, κανένας στρατιωτικός σε επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!