Ταξιδεύει στις θάλασσες της αιωνιότητας ο ναύαρχος Γιώργος Ροΐδης.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α), με ιδιαίτερη συγκίνηση και θλίψη κατευοδώνει το ναύαρχο Γιώργο Ροΐδη, αγαπητό συναγωνιστή στην Πρωτοβουλία Αποστράτων, που έφυγε στις 3 Μάη 2022 από τη ζωή, ύστερα από σκληρό αγώνα με το θάνατο.
Ο εκλιπών αφού διέγραψε μια λαμπρή καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό, μετά την αποστρατεία του, είχε αναδειχτεί πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυν΄άμεων (ΑΝΕΑΕΔ), με την οποία ταυτίστηκε η δράση του τα τελευταία χρόνια. Με την ιδιότητά του αυτή, ανέπτυξε πρωτοβουλίες που συνέβαλαν σημαντικά στην προβολή των αιτημάτων και στο συντονισμό των διεκδικητικών δράσεων των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Επίσης, υπήρξε εξέχων μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) με μεγάλη προσφορά στο κίνημα ειρήνης και για ένα διάστημα διετέλεσε πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Όσοι συμπορευτήκαμε τα τελευταία χρόνια, με το ναύαρχο Γιώργο Ροΐδη, στους δρόμους της αγωνιστικής δράσης και εκτιμήσαμε την προσωπικότητά του και την αφοσίωσή του στους σκοπούς του αγωνιστικού κινήματος των αποστράτων, νιώθουμε δυσαναπλήρωτο το κενό που καταλείπει.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ αποτίει φόρο τιμής στο συναγωνιστή ναύαρχο Γιώργο Ροΐδη και εκφράζει στην οικογένεια και τους οικείους του τα πιο θερμά της συλλυπητήρια.

Η κηδεία του ναύαρχου Γιώργου Ροΐδη, θα γίνει την Πέμπτη 5 Μάη 2022 και ώρα 12.00, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γαλατά Τροιζηνίας. Αντιπροσωπεία της Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών θα τον αποχαιρετήσει, καταθέτοντας στεφάνι στη σωρό του.