Στις 6 Απρίλη οι απόστρατοι μαζικά παρόντες στο συλλογικό αγώνα των εργαζόμενων.

Την Τετάρτη 6 Απρίλη οι εργαζόμενοι της χώρας απεργούν και οργανώνουν απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις, απαιτώντας από την κυβέρνηση μέτρα προστασίας ενάντια στην ακρίβεια που πλήττει όλους μας και την απεμπλοκή της πατρίδας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Στην Αθήνα η συγκέντρωση προγραμματίστηκε ώρα 11.00 στο Σύνταγμα.

Στις συγκεντρώσεις αυτές πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά και οι απόστρατοι. Τα αιτήματα  των εργαζόμενων που αφορούν αυξήσεις στα λαϊκά εισοδήματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατοχύρωση σύγχρονων δικαιωμάτων, προστασία συνταξιούχων και ανέργων, μέτρα για αγρότες και αυτοαπασχολούμενους είναι και δικά μας αιτήματα. Αφορούν τους ίδιους, τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας. Και οι απόστρατοι διεκδικούμε  ουσιαστικές αυξήσεις στις καθηλωμένες συντάξεις μας και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την απόδοση όλων των οφειλόμενων αναδρομικών χωρίς περικοπές και φορολογίες, εφόσον αυτά δίνονται άτοκα, τη μη περικοπή των εφάπαξ, την ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας μετά τη ληστρική επιδρομή των κυβερνήσεων στα αποθεματικά τους.

Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων για τη λήψη μέτρων για την υγεία με τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία είναι επίσης πρώτιστο αίτημα για τους απόστρατους, που καθημερινά βιώνουμε την υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας και περίθαλψης και διαπιστώνουμε πως το μοναδικό νοσοκομείο των αποστράτων στη χώρα μας, το ΝΙΜΤΣ υπολειτουργεί λόγω της ανεπαρκούς στελέχωσής του. Κοινές είναι και οι διεκδικήσεις μας για την αύξηση του αφορολόγητου ορίου, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και στην ενέργεια, τη μείωση των δημοτικών τελών, την απαγόρευση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων της κατοικίας. Ο πληθωρισμός που καλπάζει και οι αυξήσεις που έχουν πάρει φωτιά στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα των αυτοκινήτων, στα τρόφιμα, αφορούν άμεσα τους αποστράτους, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά εισοδήματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι μόνοι στεκόμαστε στο περιθώριο, ενώ η κυβέρνηση προστατεύει και ενισχύει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Μόνο ο μαζικός, συλλογικός αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, μπορεί να ανοίξει δρόμους για να βρεθούν στο επίκεντρο οι διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος. 

Αναγνωρίζουμε πως η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Οι λαοί πληρώνουν τις πολλαπλές συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Ενώνουμε τη φωνή μας για την ειρήνη και καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστές που αιματοκυλούν και προσφυγοποιούν τους λαούς. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως και τα κόμματα που στηρίζουν όσους ταυτίζουν τα συμφέροντα της χώρας με τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Αυτή η ενεργή συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, έχει οξύνει δραματικά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο λαός μας. Η τεράστια εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα και γενικότερα στην ενέργεια, καθώς και στα βασικά είδη διατροφής, έχει αφαιμάξει πλήρως τα πενιχρά εισοδήματά μας. Τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το τσουνάμι της ακρίβειας, μόνο ως ανέκδοτο ακούγονται. Οι απόστρατοι και οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός, πληρώνουν τώρα τους ανταγωνισμούς και τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς.

Οι απόστρατοι μπροστά σ’ αυτή την επιδεινούμενη κατάσταση, να δώσουμε το δικό μας «παρών» μαζί με τους εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς τις μαζικές, αγωνιστικές, λαϊκές κινητοποιήσεις.

Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση, να δώσει ουσιαστική λύση για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα. Να ικανοποιήσει αμέσως τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και των αποστράτων. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού των ΑΠΕ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αύξηση του αφορολόγητου για τα λαϊκά εισοδήματα. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και των κατασταλτικών μέτρων ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα να διαθέτει υποδομές, στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας. Κανένας φαντάρος, κανένας στρατιωτικός σε πολεμικές αποστολές των ιμπεριαλιστών. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Όχι στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους λαούς ενάντια σε πολέμους και εθνικισμούς. Ειρήνη και ψωμί για όλο τον κόσμο.

Στις 6 Απρίλη οι απόστρατοι μαζικά παρόντες στο συλλογικό αγώνα των εργαζόμενων.