Να αποδοθούν σε απόστρατους και συνταξιούχους όσα μας έχουν αφαιρέσει.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών καλούμε όλους τους απόστρατους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζί με όλους τους συνταξιούχους, στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται  από τη Σ.Ε.Α των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων σε όλους τους νομούς της χώρας, την Τρίτη 14 Δεκέμβρη. Στην Αθήνα συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 10.30 για να κάνουμε  πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να δεχτεί αντιπροσωπεία της Σ.Ε.Α ο πρωθυπουργός, όπως υποσχέθηκε.

Οι συνταξιούχοι και μαζί τους οι απόστρατοι, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρεθεί αυθαίρετα με τις αντιλαϊκές αποφάσεις των κυβερνήσεων . Όλα όσα μας χρωστάνε και είναι αναγκαία για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια  και με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

Ζητούμε να δοθεί δώρο γιορτών σε όλους τους συνταξιούχους και απόστρατους. Όχι στο φιλοδώρημα των 250 ευρώ στις συντάξεις της εξαθλίωσης. Να μας αποδοθεί η 13η και 14η σύνταξη και να αυξηθούν οι συντάξεις μας για να κάνουμε γιορτές και να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή ακρίβεια στην ενέργεια και τα βασικά καταναλωτικά είδη. Να αποδοθεί στους συνταξιούχους το νομοθετημένο 0,5% του τακτικού Π/Υ.

Να μας αποδοθούν πλήρως τα αναδρομικά σε όλες τις συντάξεις αφορολόγητα, αφού όσα δόθηκαν είναι χωρίς τόκους ύστερα από τόσα χρόνια. Να μας επιστραφούν  στους δικαιούχους όσα παράνομα  κατακράτησε το Μ.Τ.Σ

Να γίνουν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, να δημιουργηθούν ΜΕΘ και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της υγείας του λαού. Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική της ατομικής ευθύνης και καταδικάζουμε την τιμωρητική πολιτική με το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως σε βάρος των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών. Τις παραλείψεις-εγκλήματα της κυβέρνησης στο χειρισμό της πανδημίας δεν θα τις πληρώσουν οι συνταξιούχοι. Οι απόστρατοι έχουμε τη συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης και πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι, να αξιοποιήσουμε και προς όφελός μας, τα δώρα της επιστήμης.

Να συνεχίσουμε να διεκδικούμε και η φωνή μας να ακούγεται στους δρόμους του αγώνα. Να αντιστεκόμαστε στα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση της Ν.Δ  σε συνέχεια των αντεργατικών και κατασταλτικών νόμων που είχαν ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Να σταματήσει η κυβέρνηση να δίνει δωράκια εκατομμυρίων στους επιχειρηματικούς ομίλους και να κοιτάξει  τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους.

Οι απόστρατοι, όπως και όλοι οι συνταξιούχοι, δεν είμαστε απόμαχοι των αγώνων.  Συνεχίζουμε με αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας , όπως  κάνουν και οι νεότερες γενιές, οι εργαζόμενοι, για να πετύχουμε, μέσα από τη μαζικοποίηση και την ένταση  της πάλης  μας,  το δικό μας δίκιο.

Να αποδοθούν σε απόστρατους και συνταξιούχους όσα μας έχουν αφαιρέσει!