Να μη γίνει η Αλεξανδρούπολη ορμητήριο για τα αμερικανικά γεράκια του πολέμου.

Σε ορμητήριο επιθέσεων  ενάντια στους λαούς και σε στόχο στους ανταγωνισμούς  των ιμπεριαλιστών μετατρέπεται η Αλεξανδρούπολη, μετά τη νέα Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για τις Βάσεις. Η κυβέρνηση της  Ν.Δ, με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα, έχει δώσει γη και νερό στους αμερικανούς και τους Νατοϊκούς  φονιάδες. Παρέδωσε το λιμάνι της ακριτικής πόλης  και όλη τη Θράκη στα γεράκια του πολέμου, που αναπτύσσουν τους επιθετικούς τους σχεδιασμούς  σε βάρος της Ρωσίας. Οι δρόμοι της περιοχής μετατρέπονται σε άξονες για τη μεταφορά στρατευμάτων και οπλικών συστημάτων στα σύνορα της Ρωσίας και της Μαύρης Θάλασσας. Οι αμυντικές υποδομές της χώρας, γίνονται φτηνό πεδίο για τις ασκήσεις των δολοφόνων.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει στο λαό μας, πως η παρουσία των αμερικανών και του ΝΑΤΟ στα ελληνοτουρκικά σύνορα διασφαλίζει την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας έναντι στην Τουρκική επιθετικότητα. Όμως, διαρκώς διαψεύδονται από τους ίδιους τους αμερικανούς συμμάχους τους, που δεν παύουν να τονίζουν πως η παρουσία τους στη Θράκη δεν αποτελεί απειλή για την Τουρκία αλλά εξυπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς τους σχεδιασμούς. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ «πίνουν νερό» στο όνομα της Τουρκίας για να παραμένει σταθερά ενεργός εταίρος τους στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς. Δεν είναι παράγοντες ασφάλειας αλλά κάνουν τα στραβά μάτια στις ορέξεις της Τουρκικής αστικής τάξης και τους επιδιαιτητές πάνω στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Καμιά εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές διακηρύξεις, καμιά εμπιστοσύνη σε όσους βαφτίζουν τα γεράκια σε περιστέρια. Ο λαός μας έχει πικρή εμπειρία από την ανάμειξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Δεν ξεχνάμε ότι τα Νατοϊκά όπλα διχοτόμησαν την Κύπρο, διαμέλισαν τη Γιουγκοσλαβία. Δεν ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατέστρεψαν τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη.

Ούτε πρέπει ο λαός μας να πέσει στην παγίδα της κυβέρνησης που, υπηρετώντας τo κεφάλαιο, υπόσχεται  πως μαζί με την  πολεμική μηχανή των ΗΠΑ θα έρθει  και η ανάπτυξη στη Θράκη, πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό. Οι μόνοι που κερδίζουν από τις υποδομές του πολέμου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και από την παράδοσή του στα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι οι μεγάλοι όμιλοι. Αυτοί που στην προοπτική της κερδοφορίας τους  δεν υπολογίζουν τους κινδύνους που προκύπτουν για το λαό. Πρόκειται για ορατούς κινδύνους και απειλές αντιποίνων που ήδη εκφράζονται στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των στρατηγικών συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.  Ο λαός της Θράκης δεν έχει να κερδίσει τίποτε από τις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Εξάλλου, γνωρίζει πολύ καλά, μέσα από τις ασκούμενες αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές  της κυβέρνησης, πως η αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων περνά από την ισοπέδωση των δικών του εργασιακών δικαιωμάτων.

Μια είναι η απάντηση που πρέπει να δοθεί από όλους τους εργαζόμενους, τη στρατευμένη νεολαία, τους απόστρατους, όλο το λαό:
Να μη γίνει η Αλεξανδρούπολη ορμητήριο πολέμου.
Έξω οι αμερικανοί μακελάρηδες των λαών από τη Θράκη.
Να κλείσουν οι βάσεις. Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις.
Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή.