Οι απόστρατοι να δώσουν το δικό τους «παρών» στο συλλαλητήριο ενάντια στα γεράκια του ΝΑΤΟ.

Κέντρο πολεμικών σχεδιασμών και αποφάσεων γίνεται η Αθήνα τις επόμενες μέρες (17-19 Σεπτέμβρη), με τη συνεδρίαση της  Στρατιωτικής Επιτροπής  του ΝΑΤΟ. Τα γεράκια του ΝΑΤΟ υλοποιούν, στο πλαίσιο της στρατηγικής «ΝΑΤΟ 2030», ένα ευρύ πρόγραμμα ενάντια στις ανταγωνίστριες δυνάμεις, την Κίνα και τη Ρωσία, αξιοποιώντας πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά  μέσα. Στόχος και πάλι οι λαοί, μέσα από τις σχεδιαζόμενες ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις.

Η κυβέρνηση της χώρα μας μετέχει ενεργά σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς και διεκδικεί  αναβαθμισμένο ρόλο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και της ντόπιας πλουτοκρατίας στη Μεσόγειο αλλά και την ευρύτερη περιοχή από τη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία μέχρι τη Μ. Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο. Βαδίζει πάνω στον αντιλαϊκό δρόμο που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με το Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ. Είναι ο κατήφορος που υποτάσσει την αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία της χώρας μας και δυστυχώς τον ακολουθούν και άλλα πολιτικά κόμματα.

Η Ελλάδα των αγώνων και των θυσιών για τη λευτεριά και την κοινωνική δικαιοσύνη, η χώρα του  «Άξιον Εστί» και της «Ρωμιοσύνης» του Μίκη, εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στα σχέδια των δολοφόνων του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανανεώσει για πέντε ακόμη χρόνια, την κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις και να τη διευρύνει περιλαμβάνοντας και νέες αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας. Η χώρα μας μετατρέπεται σε «φαιό νταμάρι , φτηνό πεδίο βολής για ξένους φαντάρους» και ο λαός μας σε στόχο για τους ανταγωνιστές του ΝΑΤΟ. Αντί κυβέρνηση να εξασφαλίσει την άμυνα της πατρίδας από τις «συμμαχικές» απειλές της Τουρκίας στέλνει πυραύλους στη Σαουδική Αραβία, παραχωρεί υποδομές στα ανατολικά μας σύνορα στους Νατοϊκούς και ξοδεύει εκατομμύρια για αεροσκάφη και άλλους εξοπλισμούς που εξυπηρετούν τους στρατιωτικούς στόχους του ΝΑΤΟ. Στέλνει Έλληνες στρατιωτικούς στο εξωτερικό να υπηρετήσουν το ΝΑΤΟ και όχι να υπερασπιστούν τα σύνορα της πατρίδας μας.

Η πρόσφατη κρίση στο Αφγανιστάν απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξυπηρετούν αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα και δεν ενδιαφέρονται για την τύχη των λαών. Δεν προσφέρουν καμιά προστασία στη χώρα μας, όπως διακηρύσσουν η κυβέρνηση και άλλα κόμματα. Αντίθετα, είναι πρόθυμες να παζαρέψουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρα μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δίνουν αέρα στην Τουρκική επιθετικότητα και μας οδηγούν σε επικίνδυνους για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς συμβιβασμούς.

  • Επειδή, δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα κόμματα που υποθηκεύουν την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας και το μέλλον των παιδιών μας.
  • Επειδή τα πραγματικά συμφέροντα του λαού μας, επιβάλλουν να απεμπλακούμε από τους Νατοϊκούς  σχεδιασμούς, τον Ευρωστρατό και να αποδεσμευτούμε από τις συμμαχίες θανάτου, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
  • Επειδή δεν θέλουμε να γίνει η χώρα μας ορμητήριο πολέμου, με πυρηνικά, νέες πολεμικές βάσεις και ένα στρατό και εξοπλισμούς που εξυπηρετούν τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς, με αποστολές στρατιωτικών στο εξωτερικό  ενάντια σε άλλους λαούς της περιοχής.
  • Επειδή τα αιτήματα για κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις και για κλείσιμο των Βάσεων είναι σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρα και σημαντικά.
  • Επειδή το σύνθημα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»  πρέπει να ακουστεί πιο δυνατά από κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, νεολαίο, φοιτητή, γυναίκα, συνταξιούχο, απόστρατο.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ δηλώνει «παρούσα» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, ενάντια στη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Αθήνα, την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη ώρα 19.00 στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Συνάντηση των αποστράτων έξω από το σταθμό μετρό «Μέγαρο Μουσικής».