Η Επανάσταση του 1821 έμπνευση και στους σημερινούς αγώνες του λαού.

Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 που υπήρξε η αφετηρία για τη σύσταση του Ελληνικού κράτους. Μια Επανάσταση που αποτελεί διαχρονική έμπνευση για το λαό μας. Είναι η ηρωική περίοδος που ο λαός έσπασε το φόβο του, παράβλεψε τις νουθεσίες και τις παραινέσεις, αγνόησε τις απειλές και τις διώξεις από τους ισχυρούς της εποχής, ήρθε σε ρήξη με την εξουσία των κυρίαρχων της χώρας και έδωσε το αίμα του για να αποτινάξει το καθεστώς του ραγιά, να κάνει πραγματικότητα το όραμα της ελευθερίας.

Μέσα από τις θυσίες και τις προδοσίες του επανασταστικού αγώνα, την υποθήκευση της ανεξαρτησίας στις μεγάλες δυνάμεις της εποχής, τη συνέχιση της κοινωνικής καταπίεσης του λαού, αλλά και όσα ακολούθησαν στην   ιστορική συνέχεια του λαού μας, τους δύο αιώνες που μεσολάβησαν, στεκόμαστε, μέρα γιορτής, στην αγωνιστική λαϊκή παράδοση που δημιούργησε το 1821. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του λαού μας, της εργατιάς και της φτωχής αγροτιάς, σε όλους τους αγώνες που δόθηκαν σ’ αυτό τον τόπο. «Αντάρτης, κλέφτης, παλληκάρι, πάντα είναι ο ίδιος ο Λαός», αναφέρει το τραγούδι, υμνώντας το λαϊκό μεγαλείο. Αυτή η παράδοση σε όλους τους αγώνες, για λευτεριά και κοινωνική δικαιοσύνη, χαρακτήρισε το λαό μας και δείχνει και τώρα το δρόμο για την ιστορική μας συνέχεια.

Η Επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος μπροστά στη δύναμη του λαού. Αρκεί να εμπνευστεί και να καταλάβει τη δύναμή του για να πετύχει τους στόχους του. Σ’ αυτή τη βάση αγωνίζεται και σήμερα το λαϊκό κίνημα της χώρας.  Παλεύει ενάντια στους ιμπεριαλιστές που με την παρουσία τους και τις βάσεις τους, μετατρέπουν τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο. Στέκει υπερασπιστής των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Σε συνθήκες πανδημίας δυναμώνει τους αγώνες του για την ικανοποίηση των αναγκών του με στόχο μια κοινωνία δικαιοσύνης με το λαό αφέντη στον τόπο του.

Στους σημερινούς αγώνες καλούμαστε να βάλουμε και  οι απόστρατοι το δικό μας λιθαράκι. Να ζητήσουμε και από τους εν ενεργεία συναδέλφους μας να αφουγκραστούν τη βούληση και τους πόθους του λαού μας για μια πατρίδα αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης και να μην στρέφονται με την καταστολή εναντίον του. Να τιμήσουμε με τη στάση και τις πράξεις μας τους αγώνες και τις θυσίες των επαναστατημένων Ελλήνων του 1821. Ας το τολμήσουμε όλοι!
«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».
Χρόνια Πολλά σε όλους!