ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Κανένας εφησυχασμός, καμιά ανοχή στο φασισμό!

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας με μια ιστορική του απόφαση, επιβεβαίωσε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική-φασιστική εγκληματική οργάνωση. Είναι μια απόφαση δικαίωσης για τα θύματα, τους παθόντες, όσους υπέφεραν από την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης. Μια απόφαση που δικαιώνει τους αγώνες των εργαζομένων, του αγωνιζόμενου λαού,  για την ανάδειξη του εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Αποτελεί, η απόφαση αυτή και ένα ηχηρό ράπισμα σε όλους εκείνους που βολεύονται μέσα στη σαπίλα του εκμεταλλευτικού συστήματος και θεωρούν ότι ο κοινοβουλευτικός μανδύας αποτελεί πέπλο εξαγνισμού για τους εκφραστές της απάνθρωπης ιδεολογίας του ναζισμού και του φασισμού. Κανένας δεν ξεπλένεται για τη στήριξη ή και την ανοχή που παρείχε στην εγκληματική οργάνωση.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών εκφράζει συγκίνηση και αισιοδοξία που βρέθηκε μαζί με χιλιάδες λαού και νεολαίας μπροστά στο Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κατά την απαγγελία της καταδικαστικής απόφασης. Εκφράζει το σεβασμό της στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που με τις παρεμβάσεις του στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, αγωνίζεται και ξεσκεπάζει τη μαυρίλα της φασιστικής ιδεολογίας και το μίσος των οπαδών της ενάντια σε όσους αγωνίζονται για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία. Αισιοδοξεί πως η λαϊκή αγωνιστική παρουσία και το ισχυρό μήνυμα της απόφασης θα αξιοποιηθεί για ακόμη πιο διαρκείς και δυναμικούς αγώνες ενάντια στο φασισμό και  στο σάπιο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει. Χαιρετίζει την παρουσία των αποστράτων στην παλλαϊκή διαδήλωση του λαού στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις, που απαίτησε την παραδειγματική τιμωρία των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής.

Ο φασισμός δεν πεθαίνει χωρίς τη διαρκή και σταθερή πάλη όλου του λαού ενάντια σε όλες τις εκφάνσεις του και ιδίως χωρίς την ανατροπή του διεφθαρμένου και βρώμικου εκμεταλλευτικού συστήματος που τον επωάζει. Τα φίδια της φασιστικής ιδεολογίας και έκφρασης, θα εξακολουθήσουν να χύσουν το δηλητήριό τους, με την ανοχή ή και την προτροπή του κράτους και της τάξης που διαφεντεύει. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία, ο εθνικισμός, εξακολουθούν να μολύνουν την κοινωνία μας, στοχοποιώντας τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, γειτονικούς λαούς που δεν έχουμε να μοιράσουμε παρά μόνο τη φτώχεια μας. Εξάλλου, το σύστημα θα επιχειρεί πάντοτε, άλλοτε φανερά με τις διακηρυγμένες θέσεις της Ε.Ε. και άλλοτε στο παρασκήνιο, να προωθήσει  ανιστόρητες θεωρίες για «τα δύο άκρα», εξισώνοντας το τέρας του ναζισμού-φασισμού με τις ιδέες για τη νίκη του ανθρώπου και τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Ιδιαίτερα για την αστυνομία, που υπήρξε ένας  προνομιακός χώρος όπου η Χρυσή Αυγή έχυνε το δηλητήριο της ιδεολογίας της, τονίζουμε ότι  πρέπει οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας να προβληματιστούν γόνιμα από την ετυμηγορία του δικαστηρίου και την έκφραση της λαϊκής απαίτησης για τιμωρία των ναζιστών. Να αντιληφθούν ότι τα προμελετημένα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων με την καταστολή, όπως έγινε με τα χημικά και τις αύρες έξω από το Εφετείο Κακουργημάτων, δεν μπορούν να σπάσουν το αντιφασιστικό φρόνημα του λαϊκού κινήματος. Να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις πρακτικές τρομοκράτησης του λαού. Να βρουν τη δύναμη, μέσα και από τις ενώσεις τους, να απομονώσουν κάθε φασιστική, ρατσιστική και εθνικιστική έκφραση. Χρειάζεται οι ίδιοι να μην ανέχονται και να καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές. 

Ο αγώνας του λαού μας ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που επωάζει το αυγό του φιδιού συνεχίζεται πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά. Στον αγώνα αυτό καλούμαστε να συμβάλλουμε μαζί με όλο το λαό και οι απόστρατοι. Κανένας εφησυχασμός, καμιά ανοχή στο φασισμό!