Οι απόστρατοι στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων 8 Οκτώβρη.

Με ανακοίνωσή της η ΚΕΘΑ καλεί τους απόστρατους να συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων στις 8 Οκτώβρη. Στην Αθήνα, ώρα 10.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ανακοίνωση της ΚΕΘΑ έχει ως εξής:

Παρά τα προβλήματα της πανδημίας, οι συνταξιούχοι λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, δίνουν σε όλη τη χώρα  συνέχεια στην αγωνιστική τους δράση των προηγούμενων μηνών.

Οι συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που ασκούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια εις βάρος των συνταξιούχων, δεν αφήνει αλώβητους εμάς τους απόστρατους.

Η εμπειρία από τις νίκες που έχει πετύχει μέχρι σήμερα το οργανωμένο συνταξιουχικό κίνημα, όπως την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, την παρακράτηση για την υγεία στο πραγματικό ύψος των συντάξεων, την αποκατάσταση στις συντάξεις χηρείας, τη μη εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, τη μη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 στα 5.600 ευρώ, καθώς την επιστροφή ενός μέρους από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, αποτελούν οδηγό για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς οι απόστρατοι.

Μπορούμε να αισιοδοξούμε μόνο όσο αγωνιζόμαστε! 

Οι απόστρατοι στην ΚΕΘΑ με σταθερή την πεποίθηση μας, ότι  μόνο μέσα από κοινούς αγώνες διαρκείας μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους  μπορούν να βρεθούν λύσεις στα κοινά μας προβλήματα, οφείλουμε να κλιμακώσουμε  κι εμείς τον αγώνα μας, πλάι στο λαϊκό κίνημα.   

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Η σύνταξη, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια που τα πληρώνουμε αδρά σε όλη μας τη ζωή, είναι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες, προκειμένου να μας εξασφαλίσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και δεν θα τις αφήσουμε να γίνουν βορά στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συνάδελφοι απόστρατοι

Όλοι μαζί, με τους υπόλοιπους συνταξιούχους να διεκδικήσουμε συλλογικά και οργανωμένα, όσα μας έχουν αφαιρέσει με τη βία τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις.

Επιβάλλεται η δυναμική  συμμετοχή μας, στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι συνεργαζόμενες  συνταξιουχικές οργανώσεις τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα.

Οι απόστρατοι στην  Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) καταδικάζουμε το επιχειρούμενο χτύπημα στις συγκεντρώσεις και πορείες και γενικά στα λαϊκά δικαιώματα,  ιδιαίτερα την κλιμακούμενη βία των ΜΑΤ ενάντια σε όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη υγεία και παιδεία.

Διεκδικούμε:

  • Να επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, αποθεματικά των Ταμείων μας.
  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα,  όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί. Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης. 
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.
  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. 
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής, είναι υποχρέωση του κράτους.
  • Άμεση ενίσχυση του ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού με προσλήψεις στην Υγεία. Να ανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία και οι εκατοντάδες δομές στην Υγεία που έκλεισαν.
  • Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.
  • Μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες  για τους εν ενεργεία συναδέλφους μας και εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών.

Η συγκέντρωση της Αττικής, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 8 Οκτώβρη στις 10 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος  με όλα τα μέτρα προστασίας.

7-10-2020
Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)