Διαδηλώσεις:Ο λαός δεν χρειάζεται την αστυνομία κηδεμόνα στους αγώνες του.

Ο λαός μας τους τελευταίους μήνες έχει βιώσει πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Στις συνθήκες αυτές επιταχύνθηκε το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Ο λαός μας οδηγείται σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση. Μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας θα βρεθούν σε κατάσταση εξαθλίωσης. Η ανεργία φουντώνει και οι εργασιακές σχέσεις έχουν γίνει λάστιχο στο όνομα της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Η ίδια κατάσταση λίγο-πολύ έχει διαμορφωθεί σε όλη την Ε.Ε. Οι λαοί στενάζουν και οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας την ασυδοσία του κεφαλαίου, σχεδιάζουν μέτρα καταστολής των λαϊκών κινημάτων. Στόχος το χτύπημα των κοινωνικών αντιστάσεων, των αγώνων της εργατικής τάξης. Η λυκοσυμμαχία θωρακίζεται έναντι των λαών χαρακτηρίζοντας κάθε μορφή ριζοσπαστισμού της κοινωνίας ως κίνδυνο. Κάθε  πράξη αντίστασης θεωρείται τρομοκρατία. Ο κομμουνισμός είναι στο στόχαστρο και ως ιδεολογία. Ότι φοβίζει το κεφάλαιο ποινικοποιείται.

Στη χώρα μας, τις κατευθύνσεις αυτές τις υπηρέτησαν με συνέπεια οι κυβερνήσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της Ν.Δ. Όλες ακολούθησαν την τακτική του μαστίγιου και του καρότου για να επιβάλλουν τη δική τους κανονικότητα στο λαό. Ο αυταρχισμός, η βία και η αυθαιρεσία των μηχανισμών καταστολής αυξήθηκαν. Τα σώματα ασφάλειας ενισχύθηκαν σε δυναμικό, υποδομές και μέσα και στρατιωτικοποιούνται ακόμη περισσότερο στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του «εχθρού λαού».

Ιδιαίτερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. εφαρμόζει απαρέγκλιτα το κατασταλτικό δόγμα «Νόμος και Τάξη». Προτεραιότητα της πολιτικής της ήταν η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το φακέλωμα, οι φυλακές για τους μετανάστες στα νησιά, η απαγόρευση κυκλοφορίας με πρόσχημα τα υγειονομικά μέτρα. Ακόμη και οι άλλες παρεμβάσεις της ενάντια στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στο αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα λειτούργησαν με όρους «νόμου και τάξης». Με τους ίδιους όρους λειτουργούν και η περιφερειακή και τοπική διοίκηση,  για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, είτε πρόκειται  για τις ανεμογεννήτριες από τα Άγραφα ως την Τήνο, είτε για το ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική είτε για το μεγάλο περίπατο με τις ζαρτινιέρες του κέντρου της Αθήνας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που αναγορεύει την αστυνομία σε ρυθμιστή της καθημερινότητας του λαού, σε κηδεμόνα των αγώνων της κοινωνικής ζωής. Ένα χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που καταπατά θεμελιώδη λαϊκά δικαιώματα και επιχειρεί να βάλει το λαϊκό κίνημα στο γύψο.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ κατανοούμε απόλυτα ότι όταν η κυβέρνηση παίρνει κατασταλτικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων με τέτοια νομοσχέδια, στρέφεται ενάντια και στα δικά μας παιδιά, στις οικογένειές μας που βιώνουμε τα ίδια προβλήματα. Πολύ περισσότερο στρέφεται ενάντια και στα δικά μας δικαιώματα και στις διεκδικήσεις μας ως αποστράτων που έχουμε υποστεί τόσες μειώσεις συντάξεων και καταπάτηση των ασφαλιστικών  και κοινωνικών μας δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες ρυθμίσεις προϊδεάζουν για τη λήψη μέτρων ενάντια και στα δικαιώματα των εν ενεργεία συναδέλφων μας και κυρίως στη συνδικαλιστική τους δράση. Επιπρόσθετα, κάνουν φανερό πως η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει τους αστυνομικούς, παιδιά λαϊκών οικογενειών, για να εντείνει το κατασταλτικό της έργο συνολικά σε βάρος του λαού. Να τους βάλει με μεγαλύτερη σπουδή και ένταση, απέναντι στο λαϊκό κίνημα για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Για τους λόγους αυτούς έχουμε ιδιαίτερο χρέος να διαμαρτυρηθούμε και υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο και σε όλα τα μέτρα καταστολής που παίρνει η κυβέρνηση.

Καλούμε λοιπόν, όλους τους απόστρατους συναδέλφους μας, να καταδικάσουμε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προάγει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Να βρεθούμε την Πέμπτη 9 Ιούλη στις συγκεντρώσεις και πορείες που γίνονται από το εργατικό και λαϊκό κίνημα σε όλη τη χώρα. Να διαδηλώσουμε στο πλάι του λαού την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Στην Αθήνα, να βρεθούμε όλοι σε προσυγκέντρωση στα Προπύλαια (γωνία πλατείας Κοραή) την Πέμπτη ώρα 7.30 μ.μ. για να συμμετέχουμε και χαιρετίσουμε στη μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού, στην πλατεία Συντάγματος.

Καλούμε τους εν ενεργεία συναδέλφους μας αστυνομικούς, να μην ταυτίζονται με την καταστολή που προωθεί η κυβέρνηση. Να καταδικάσουν και οι ίδιοι το επαίσχυντο νομοσχέδιο που τους βάζει απέναντι στο λαό και φαλκιδεύει και τα δικά τους δικαιώματα. Να μην στραφούν με τη βία, τα γκλομπς και τα χημικά ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλάι του. Αποστολή τους πρέπει να είναι μόνον η αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι το χτύπημα του λαϊκού κινήματος.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει, έστω και την τελευταία στιγμή το νομοσχέδιο αυτό. Κανένας δεν δικαιούται να επιβάλλει περιορισμούς στα θεμελιώδη λαϊκά δικαιώματα.  Δεν χρειάζεται ο λαός που αγωνίζεται την αστυνομία ως κηδεμόνα για να ασκήσει τα θεμελιώδη δικαιώματά του. Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις θα μείνει στα χαρτιά.