Να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

«Το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων είναι ένα ακόμη σοβαρό βήμα που κάνει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της καταπάτησης των θεμελιωδών λαϊκών δικαιωμάτων. Από τη βούληση της κυβέρνησης να το φέρει στη Βουλή μέσα στο κατακαλόκαιρο, σε μια περίοδο που γίνονται όλο και πιο έντονες οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που επίσπευσε η πανδημία του κορονοϊού αλλά και από τις ίδιες τις προτεινόμενες διατάξεις γίνεται φανερός ο αντιλαϊκός του χαρακτήρας. Στόχος να χτυπηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και γενικότερα του λαού και να επιβληθεί σιγή κοιμητηρίου σε μια περίοδο που ο κόσμος υποφέρει από την ανεργία και τη φτώχεια.

Ως απόστρατοι αστυνομικοί αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι όταν η κυβέρνηση παίρνει κατασταλτικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων με τέτοια νομοσχέδια, στρέφεται ενάντια και στα δικά μας παιδιά, στις οικογένειές μας που βιώνουμε τα ίδια προβλήματα. Πολύ περισσότερο στρέφεται ενάντια και στα δικά μας δικαιώματα και στις διεκδικήσεις μας ως συνταξιούχων που έχουμε υποστεί τόσες μειώσεις συντάξεων και καταπάτηση των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Αντιλαμβανόμαστε ακόμη ότι τέτοιες ρυθμίσεις προϊδεάζουν για τη λήψη μέτρων ενάντια και στα δικαιώματα των εν ενεργεία συναδέλφων μας και κυρίως στη συνδικαλιστική τους δράση. Επιπρόσθετα, κάνουν φανερό πως η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει τους αστυνομικούς, παιδιά λαϊκών οικογενειών, για να εντείνει το κατασταλτικό της έργο συνολικά σε βάρος του λαού.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους απόστρατους συναδέλφους μας να καταδικάσουμε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προάγει τον αυταρχισμό και την καταστολή και ζητούμε από την κυβέρνηση να το αποσύρει. Ο λαός μας, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, έχει επιδείξει μεγάλη ωριμότητα στις διεκδικήσεις του και στην πάλη για τα δικαιώματά του και δεν δικαιούται κανένας να υποβάλλει σε περιορισμούς».