Συναλλαγές με κάρτες πληρωμών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αυξάνεται το όριο των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση PIN.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση “στο πλαίσιο της διαρκούς συνδρομής τους για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορονοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, αυξάνουν από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου και ως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση PIN στο ύψος των 50 ευρώ, έναντι 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα”.

Κατά συνέπεια, μπορούμε να κάνουμε ανέπαφες συναλλαγές με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες για έξοδα μέχρι 50 ευρώ. Δεν χρειάζεται λοιπόν να πληκτρολογούμε PIN.
Καλό είναι, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό, να αποφεύγουμε να δίνουμε την κάρτα στο πρόσωπο που μας εξυπηρετεί και να την προσεγγίζουμε οι ίδιοι, χωρίς να κάνει επαφή, στο POS του καταστήματος που συναλλαζόμαστε.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με τις κάρτες μας. Απώλεια ή κλοπή, μπορεί πλέον να σημαίνει αφαίρεση ”πενηντάευρων” μέχρι να το αντιληφθούμε και την ακυρώσουμε.