Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ καλεί τους συναδέλφους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται από εργατικά κέντρα, συνδικάτα και ομοσπονδίες, ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης, την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2019. Στην Αθήνα, στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, ώρα 18.30 (σημείο συνάντησης γωνία πλατείας Κοραή).
Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί για ψήφιση έναν ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό που υλοποιεί όλες τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετεί τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για ανάπτυξη σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και οδηγεί το λαό σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.
Με το νέο προϋπολογισμό, οι δαπάνες για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μειώνονται κατά 192 εκατ. ενόψει της ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ οι δαπάνες για την υγεία μειώνονται κατά 182 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο 30% θα αποτελέσει έναν ακόμη βραχνά για τους συνταξιούχους και απόστρατους, αφού θα δυσκολέψει να πιάσουν ακόμη και το χαμηλό αφορολόγητο που ισχύει.
Γενικότερα, τα λαϊκά στρώματα θα επιβαρυνθούν με 800 εκατ. ευρώ επιπλέον. Από την αύξηση αυτή μπορεί ο καθένας να συμπεράνει ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη μείωση των φόρων αφορούν μόνον τους επιχειρηματικούς ομίλους. Εξάλλου, οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για “ανάπτυξη για όλους”, δεν σημαίνουν παρά φοροελαφρύνσεις και δώρα στο κεφάλαιο, όπως η μείωση της φορολογίας στα κέρδη των μετόχων εταιρειών από το 10% στο 5%. Αντίθετα, για τους εργαζόμενους με συνολικό ετήσιο εισόδημα ως 10.000 ευρώ η φορολογία θα είναι 9%!
Είναι απόλυτο φανερό πως και για το νέο κρατικό προϋπολογισμό ο λαός που πλήρωσε την οικονομική κρίση επιδιώκουν να πληρώσει και την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων, εξακολουθώντας να εργάζεται και να βιώνει άθλιες συνθήκες, προκειμένου να αυξηθεί περισσότερο η κερδοφορία τους.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση που ροκανίζει τις οικονομίες των συνταξιούχων και των απόστρατων, που κάνει τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σύγχρονους δούλους χωρίς εργασιακά δικαιώματα, δεν επιτρέπεται καμία ανοχή και κανένας συμβιβασμός.
Η δική μας απάντηση, ο δικός μας δρόμος, είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα, για να διεκδικήσουμε μαζί με τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, ένα καλύτερο αύριο για μας τους ίδιους, τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας.
Συμμετέχουμε μαζικά, δυναμικά στα συλλαλητήρια ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Ενώνουμε τη φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας με τα εργατικά συνδικάτα, τα σωματεία των συνταξιούχων, το λαϊκό κίνημα.