Μαζική συμμετοχή των αποστράτων στα συλλαλητήρια της 30ης Νοέμβρη για το ασφαλιστικό.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, σε συνέχεια της πρόσφατης εκδήλωσης που συνδιοργανώσαμε για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και ανταποκρινόμενη στο προσκλητήριο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων,  καλούμε όλους τους απόστρατους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας με τις οικογένειές μας, να συμμετάσχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια, που διοργανώνονται από τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, το Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019. Στην Αθήνα, να συναντηθούμε ώρα 10.30, στα Προπύλαια (γωνία πλατείας Κοραή). Η παρουσία μας είναι επιβεβλημένη για να εμποδίσουμε τη νέα κυβερνητική επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, για το δικαίωμά μας στη ζωή. Η κοινωνική ασφάλιση αφορά τις συντάξεις μας, την υγεία και την πρόνοια για εμάς και τις οικογένειές μας, την προστασία των συνταξιούχων και των εργαζομένων.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρώντας πάνω στο χαλί που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το Ν. 4386/2016 και αξιοποιώντας τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), επιδιώκει με το πρόσχημα του δίκαιου και βιώσιμου ασφαλιστικού, νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Το σύστημα των τριών πυλώνων, όπου η ευθύνη του κράτους περιορίζεται σ’ ένα ελάχιστο επίδομα κύριας  σύνταξης, οι επικουρικές συντάξεις εισάγονται υποχρεωτικά σε καθεστώς άμεσης κεφαλαιοποίησης και  τζόγου και η ιδιωτική ασφάλιση εξωραΐζεται για να αλώσει τις οικονομίες του λαού, μετατρέπουν το ασφαλιστικό σύστημα σε ατομική υπόθεση κάθε εργαζόμενου. Είναι το σύστημα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης του λαού που παράγει τον πλούτο υπέρ του παρασιτικού κεφαλαίου, όπως εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και άλλες χώρες με τα εκατομμύρια ανασφάλιστους ή με επισφαλή ασφάλιση.  Οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν έθιξαν το πυρήνα των αντιδραστικών μνημονιακών νόμων, που κατακρεούργησαν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, αφαίρεσαν τα δώρα μας, αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και έκριναν συνταγματικές τις βασικές ρυθμίσεις του νόμου-λαιμητόμου Κατρούγκαλου, δίνοντας αέρα στην επίθεση της σημερινής κυβέρνησης κατά της κοινωνικής ασφάλισης. Στόχος  είναι η μεγαλύτερη απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης και η δημιουργία νέου χώρου ανάπτυξης και κερδών για τους κεφαλαιούχους, όπως επιβάλλουν και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Οι απόστρατοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός, δεν πρέπει να επιτρέψουμε με τους  μαζικούς μας αγώνες, την κατάλυση της δημόσιας υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης. Να κρατήσουμε ότι έχει απομείνει μέσα από τους πολύχρονους αγώνες  του λαϊκού κινήματος και παράλληλα να διεκδικήσουμε τα απαράγραπτα δικαιώματά μας.

Ειδικότερα, εμείς οι απόστρατοι, συμπορευόμενοι με τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, να απαιτήσουμε: 

  • Πλήρη αποκατάσταση των συντάξεών μας. Επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης (δώρων). Να αποδοθούν αμέσως και χωρίς προαπαιτούμενα, τα αναδρομικά των κύριων και επικουρικών συντάξεών μας που έχουν παρακρατηθεί παράνομα και αυθαίρετα. Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ σε όσους εκκρεμεί η καταβολή και ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης για την κύρια σύνταξη.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Να επιστραφούν από το κράτος όλα τα αποθεματικά των ταμείων που κλάπηκαν και κουρεύτηκαν με το χρηματιστήριο και το psi. 
  • Παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής αγωγής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Χρηματοδότηση  του ΝΙΜΤΣ, των στρατιωτικών και δημόσιων νοσοκομείων, όλων των δομών υγείας, για πλήρη κάλυψη των αναγκών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άμεση ενίσχυση του ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού τους με προσλήψεις. Δωρεάν περίθαλψη και πρόνοια για τους πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των συνθηκών που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και καταφθάνουν στη χώρα μας. 
  • Μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες  για τους εν ενεργεία συναδέλφους μας και εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας. Καλούμε και τους ίδιους να αναπτύξουν αγώνες για τα δικαιώματά τους και να μην στρέφονται ενάντια στο λαό με την καταστολή. Η εφαρμογή του δόγματος ‘’νόμος και τάξη’’ στοχεύει στο χτύπημα βασικών λαϊκών δικαιωμάτων που αφορούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
  • Αύξηση των μισθών και των συντάξεων όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Κανένας μισθός κάτω από 751 ευρώ και καμιά σύνταξη κάτω από τα 600 ευρώ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, ιδιαίτερα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των αποστράτων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, όλου του λαού.