Οι αστυνομικοί να διδάσκονται από τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι αφορμή να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα αλλά και να βγάλουμε διδάγματα από τον αγώνα τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το ‘‘ψωμί-παιδεία-ελευθερία’’  παίρνει νέες διαστάσεις, με την ανέχεια και την ανεργία, τους κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις, την εργασία χωρίς δικαιώματα, την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και το χτύπημα των δικαιωμάτων της νεολαίας και του λαού, όπως της απεργίας, των διαδηλώσεων και του πανεπιστημιακού ασύλου.

 Το σύνθημα ‘’έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ’’ γίνεται επίκαιρα αδικαίωτο, με τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την υπογραφή της νέας συμφωνίας για τις βάσεις και την παραχώρηση όλων των υποδομών της πατρίδας μας για τις πολεμικές τους εξορμήσεις ενάντια στους λαούς της περιοχής. Αποτελεί προσβολή για το λαό μας, οι κυβερνήσεις να εξωραίζουν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ως παράγοντες ασφάλειας για την περιοχή και να τσουβαλιάζουν το αίμα, τις θυσίες, τους αγώνες του λαού μας ενάντια στο φασισμό με τα εγκλήματα των μακελάρηδων ενάντια σε άλλους λαούς.  Το Πολυτεχνείο είχε βαθύ αντιμπεριαλιστικό περιεχόμενο.

Για τους αστυνομικούς πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η χούντα ήταν ένα φασιστικό καθεστώς που στήριξε την επιβίωσή του στις δολοφονίες, στις φυλακίσεις, στους βασανισμούς, στις εξορίες. Δημιούργησε οικονομικά σκάνδαλα, ξεπούλησε τον πλούτο της χώρας και οδήγησε στην καταστροφή και διχοτόμηση της Κύπρου. Ούτε βέβαια πρέπει να ξεχνούν ότι αυτή ετοιμάστηκε και επιβλήθηκε σε μια εποχή που ο αντικομμουνισμός,  το φακέλωμα και οι διώξεις του λαού ήταν στην ημερήσια διάταξη του επίσημου κράτους.   Η εποχή της χούντας ήταν περίοδος ντροπής και όχι αυτή που επιχειρούν να μας παρουσιάσουν οι υμνητές της, χουντικοί και χρυσαυγίτες, που αρνούνται ακόμη και τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τιμάμε ιδιαίτερα τους αντιχουντικούς αγωνιστές των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Πρέπει να είναι πρότυπα για τους σημερινούς αστυνομικούς που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ενάντια στο λαϊκό κίνημα, με ένταση της καταστολής,  τόσο με τα δακρυγόνα και τα γκλομπς στις μαζικές εκδηλώσεις,  όσο και με το χαφιεδισμό και την παρακολούθηση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών σωματείων των εργαζομένων.

Καθήκον όλων μας και ιδιαίτερα των νεότερων συναδέλφων μας, είναι να διδαχτούμε από τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.

Να συνεχίσουμε με επιμονή τον αγώνα για την αποκατάσταση και τη διασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Να διατρανώσουμε αγωνιστικά την αντίθεσή μας στην παράδοση εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

Να απομονώσουμε τους υμνητές της δικτατορίας, ιδιαίτερα μέσα στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Να σεβόμαστε οι αστυνομικοί τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των γυναικών, των νεολαίων, φοιτητών και μαθητών και ιδιαίτερα των προσφύγων και των μεταναστών, που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έφεραν ως τη χώρα μας και να αρνηθούμε να σηκώσουμε γκλομπ ή να ρίξουμε δακρυγόνα ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα συμμετέχουμε με την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ στην κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Πολυτεχνείου, το Σάββατο (16-11-2019) και την Κυριακή (17-11-2019) στη μεγάλη αντιμπεριαλιστική πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.