Καταδικάζουμε τις απεχθείς δηλώσεις του υπουργού εθνικής άμυνας.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών καταδικάζει τις χθεσινές απεχθείς δηλώσεις του υπουργού εθνικής άμυνας της κυβέρνησης, που σε συνέδριο μέσα στη Σχολή Ευελπίδων, στο καλωσόρισμα του στο διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, δήλωσε ότι ‘’ Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα στους αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον’’.

Οι δηλώσεις αυτές του έλληνα υπουργού προκαλούν αγανάκτηση και ανατριχίλα  σε όλους τους απόστρατους, γιατί μας γυρίζουν στη μετεμφυλιακή εποχή, τότε που πειθανάγκαζαν τα ελληνόπουλα να χύσουν το αίμα τους στην Κορέα για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και προδικάζουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αδίστακτη να κάνει και τώρα τα παιδιά μας κιμά για τα κανόνια  όταν το επιβάλλουν τα αμερικανονατοΐκά συμφέροντα.

Σε μια περίοδο που οι πόλεμοι συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή μας και τα σύννεφα των διενέξεων μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων έχουν δημιουργήσει ένα ζοφερό κλίμακα, είναι απαράδεκτο να ακούγονται από την κυβέρνηση αυτές οι δηλώσεις.
Ο λαός μας πληρώνει βαρύ οικονομικό φορτίο για τους νατοϊκούς εξοπλισμούς, η χώρα μας έχει γίνει έρμαιο και μπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους σχεδιασμούς των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών, οι βάσεις και οι υποδομές της έχουν παραδοθεί, ιδιαίτερα με την πρόσφατη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, για ορμητήρια ενάντια στους γειτονικούς λαούς. Επίσης, οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι προσανατολισμένες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και όχι στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού μας, όταν οι προκλήσεις είναι καθημερινές στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ, στην Κύπρο. Όλα αυτά, που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν υποστηρίζουν τα συμφέροντα της χώρας μας και υποθάλπτουν την τουρκική επιθετικότητα, καθώς και η ανάπτυξη δεσμών φιλίας και ειρήνης με τους λαούς της περιοχής, θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα του υπουργού εθνικής άμυνας μπροστά στους αμερικάνους επίσημους.

Όλοι οι απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας πρέπει να καταδικάσουν τις απεχθείς δηλώσεις του υπουργού εθνικής άμυνας, να προβληματιστούν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση, που είναι αποφασισμένη να ρίξει το λαό στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Οι απόστρατοι, οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός να μην αφήσουν να περάσουν τέτοιες λογικές και κατευθύνσεις.