Ο συνδικαλιστικός φορέας των αστυνομικών να μην υπερασπίζεται την καταστολή.

Το Σάββατο 5-10-2019, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών συμμετείχε στη μεγαλειώδη πορεία που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Στο πλαίσιο της πορείας, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ομάδα διαδηλωτών έριξε κόκκινη μπογιά στο άγαλμα του αμερικανού προέδρου Τρούμαν, εγκληματία κατά της ανθρωπότητας, που ευθύνεται, πέραν των επεμβάσεων εναντίον του ελληνικού και άλλων λαών, και για τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Με μια ανακοίνωση που διαπνέεται από κυβερνητικό συντεχνιακό συνδικαλισμό, η ΠΟΑΣΥ επιχειρεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο σε σχέση με την επίθεση που δέχτηκε η αντιιμπεριαλιστική πορεία ενάντια στη Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις μπροστά στο άγαλμα του μακελάρη των λαών Τρούμαν και εγκαλεί το ΠΑΜΕ, γιατί εργαζόμενοι “επιτέθηκαν” σε δυνάμεις των ΜΑΤ, ζητώντας να καταδικάσει τις πράξεις βίας.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι ειδικές δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ) έχουν σχεδόν αποκλειστικό σκοπό της ύπαρξης και λειτουργίας τους το χτύπημα των εργαζομένων και γενικότερα του λαϊκού κινήματος. Είναι αμέτρητες οι επιθέσεις τους ενάντια σε διαδηλώσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, μαθητών. Διαχρονικά, έχει καταδικαστεί από τη λαϊκή συνείδηση η σύσταση και η δράση τους και πρέπει να καταργηθούν.

Το ποιος ευθύνεται για την κλιμάκωση του επεισοδίου στο άγαλμα του Τρούμαν προκύπτει ακόμη και από την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. Αυτοί, βέβαια, δεν είναι οι διαδηλωτές, που σε μια συμβολική ενέργεια έριξαν κόκκινη μπογιά κατά του λαομίσητου αγάλματος, αλλά οι δυνάμεις καταστολής, που παραβιάζοντας κάθε κανόνα δεοντολογίας αλλά και αστυνομικής τακτικής, επιτέθηκαν με χημικά στο πλήθος, με σκοπό να διαλύσουν την πορεία.

Αν κατά την ιεράρχηση αξιών προηγείται για την ΠΟΑΣΥ το αλέκιαστο του αγάλματος του Τρούμαν από τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και τα δημοκρατικά δικαιώματα των διαδηλωτών, οδηγούνται οι αστυνομικοί σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Οι θέσεις του συνδικαλιστικού φορέα των αστυνομικών, που ουσιαστικά υπερασπίζονται την αστυνομική βία και καταστολή, είναι απαράδεκτες. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι “στέκεται στο ίδιο μετερίζι με το λαό” και να υπερθεματίζει, όταν τα ΜΑΤ χτυπούν διαδηλώσεις ή προστατεύουν πλειστηριασμούς των σπιτιών του λαού.

Ας θυμηθούν στην ΠΟΑΣΥ ότι πριν 20 χρόνια (14-5-1999), κάτω από την πίεση των απλών αστυνομικών, η Ομοσπονδία είχε οργανώσει αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική επέμβαση κατά της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Με πανό και συνθήματα οι αστυνομικοί πορεύτηκαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ταυτιζόμενοι με το αίσθημα και τη βούληση του λαού μας.

Η πλειοψηφία των αστυνομικών, που είναι παιδιά του ελληνικού λαού, να καταδικάσουν τις θέσεις της ΠΟΑΣΥ και με τη συμμετοχή τους στους αγώνες για τα προβλήματά τους να βρεθούν στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού. Ποτέ απέναντί του!