Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών, των παιδιών μας, που αγωνίζονται ενάντια στην καταστολή στα Πανεπιστήμια.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α), καταδικάζει την αυταρχική – κατασταλτική απόφαση της κυβέρνησης, για την παρουσία αστυνομικού μηχανισμού στα πανεπιστήμια.

Εμείς οι απόστρατοι αστυνομικοί που τα παιδιά μας είναι φοιτητές, γνωρίζουμε καλύτερα από την κυβέρνηση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για να μπορέσουν τα παιδιά μας να σπουδάσουν. Δεν θα μας λύσει κανένα πρόβλημα η παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στους χώρους των Πανεπιστημίων. Αντίθετα θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα θα εντείνει τον αυταρχισμό, την παρακολούθηση και την καταστολή στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Η κυβέρνηση με την παρουσία και δράση των υποτιθέμενων Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) επιδιώκει την προστασία και διασφάλιση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων προς όφελος των επιχειρήσεων με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. όταν πρόκειται για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς και για κονδύλια ενίσχυσης της φοιτητικής μέριμνας, πάντα επικαλείται δημοσιονομικές δυσκολίες και ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Για να στελεχωθεί όμως ο κατασταλτικός μηχανισμός της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας βρέθηκαν αρκετά εκατομμύρια.

Εμείς οι απόστρατοι αστυνομικοί καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, με τα ενοίκια των σπιτιών να βρίσκονται στα ύψη, οι λογαριασμοί ρεύματος, φυσικού αερίου, ύδρευσης, να τραβούν την ανηφόρα. Παράλληλα με αυτά, έχουμε τις τιμές των βασικών προϊόντων να καλπάζουν στα ράφια των σούπερ

μάρκετ, τα καύσιμα και κάθε άλλο αναγκαίο είδος για την επιβίωση της οικογένειάς μας, να μην μπορούμε να το αγοράσουμε, με τις καθηλωμένες συντάξεις της πείνας.

Τα παιδιά μας αναγκάζονται συνέχεια, να βάζουν το χέρι στην τσέπη για την αγορά υλικών και μέσων που απαιτούν οι σχολές τους, αφού η κυβέρνηση συρρικνώνει διαρκώς της δαπάνες στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Οι φοιτητικές εστίες είναι περιορισμένες και οι συνθήκες διαμονής σε αυτές που λειτουργούν δεν πληρούν τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους για την ανατροπή της αντιλαϊκής – κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους απόστρατους να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους, που αγωνίζονται ενάντια στην κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια.