57 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας 21η Απρίλη 1967

Συμπληρώνονται φέτος πενήντα επτά (57) χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απρίλη 1967. Η στρατιωτική δικτατορία 1967 – 1974 με συνέπεια στήριξε τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ενίσχυσε τις μεθόδους καταστολής του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Η δικτατορία ενίσχυσε παραπέρα τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη. Άνοιξε το δρόμο για τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ) στέκεται με σεβασμό μπροστά στους λαϊκούς αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, που βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν. Επίσης τιμάει όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και όσους αστυνομικούς δεν συμβιβάστηκαν με τη δικτατορία, συμμετείχαν στην αντιδικτατορική πάλη και αποτάχτηκαν.

Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας, για να μην σηκώσουν κεφάλι και να κρυφτού στα λαγούμια τους, κάθε είδους φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις και ομάδες που υπάρχουν στην αστυνομία και δηλητηριάζουν κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο, με τις θεωρίες τους για ένταση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής. Απάντηση σε όλα αυτά τα φαινόμενα είναι το δυνάμωμα της λαϊκής πάλης, δύναμης ικανής να τσακίσει το φίδι του φασισμού και ναζισμού σε όλες του τις εκφάνσεις.

75 χρόνια μετά την ίδρυση του ΝΑΤΟ και σε περίοδο όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, είναι αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που «ματώνει» τους λαούς. Η ΚΑΠΑ αγωνίζεται για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Καμία συμμετοχή στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά στρατεύματα, καμία στρατιωτική δύναμη έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης ενάντια στην πολιτική του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας στο πλάι του λαού μας και της νεολαίας, ενάντια στο σύστημα γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την αστυνομοκρατία και την καταστολή, για τη διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών για ζωή που θα ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών