Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, είσαι με τον Παλαιστινιακό λαό που σφαγιάζεται.

Είμαι αξιωματικός της αστυνομίας και σύντομα πρόκειται να συνταξιοδοτηθώ. Υπηρετώ στην αστυνομία από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Από τότε,  αλλά και προηγούμενα ως νέος, θυμάμαι  πως ο Παλαιστινιακός λαός, ένας λαός φίλος του Ελληνικού λαού, βρίσκεται υπό συνεχείς διώξεις. Ο περισσότεροι Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι από την πατρίδα τους σε άλλες χώρες. Τα Παλαιστινιακά εδάφη εποικίζονται από τους Ισραηλινούς που αναγκάζονται να τα εγκαταλείψουν για να σώσουν τη ζωή τους.  Όσοι  παραμένουν στα χώματα που γεννήθηκαν να σκοτώνονται καθημερινά, να βασανίζονται, να φυλακίζονται, να στερούνται τις ελευθερίες τους και τα  βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα, θύματα του Ισραηλινού απαρχάιντ σε βάρος τους. Μόνιμος βασανιστής και εφιάλτης τους το κράτος του Ισραήλ, ένα κράτος δολοφόνος που οι κυβερνήσεις του και ένα μέρος του λαού του τρέφονται με το αίμα και το θάνατο των Παλαιστινίων. Ένα κράτος που μόνο με τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ μπορεί να συγκριθεί. Μια ζωή θυμάμαι τα υποκριτικά  ευχολόγια της διεθνούς κοινότητας να πάψει ο κατατρεγμός των Παλαιστινίων και  να δημιουργηθεί το δικό τους κράτος σε μια ελεύθερη πατρίδα. Τίποτε…Οι ΗΠΑ  αλλά και άλλες δυνάμεις στηρίζουν το κράτος του Ισραήλ, τον χωροφύλακα της Μέσης Ανατολής.

Αυτές τις μέρες συντελείται μια ακόμη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, με επίκεντρο τη σφαγή στη μεγάλη φυλακή, τη λωρίδα της Γάζας. Σκοτώνονται από τους Ισραηλινούς φονιάδες, χιλιάδες παιδιά, μανάδες, γυναίκες, άμαχοι, σε επιθέσεις και απάνθρωπους βομβαρδισμούς και ισοπεδώσεις νοσοκομείων και ιστορικών εκκλησιών της περιοχής.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος:
Μπορείς να μένεις ασυγκίνητος και να μην αγανακτείς για το αίμα των αθώων;
Μπορείς να συμφωνείς με τη ντροπιαστική για τον ελληνικό λαό, πολιτική της κυβέρνησης που  αγκαλιάζεται με τους δολοφόνους, αρνείται να ψηφίσει την εκεχειρία να σταματήσει η σφαγή και επιπλέον συμμετέχει στο έγκλημα της γενοκτονίας των Παλαιστινίων με το περήφανο Πολεμικό Ναυτικό μας;
Μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις, όπως κάνουν  πολιτικά κόμματα που εξευτελίζουν ακόμη περισσότερο  το παρελθόν τους, ανάμεσα στο  λαό θύμα της Παλαιστίνης και στους Ισραηλινούς δολοφόνους και στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που τους στηρίζει και τους εξοπλίζει;

Η απάντηση είναι μία:
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.  Γιατί μια είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας. Να στέκεσαι στην πλευρά των αδικημένων. Αυτό  είναι η διαχρονική θέση του Ελληνικού λαού. Αυτό επιβάλλει η αξιοπρέπεια κάθε αστυνομικού και αυτό πρέπει να αισθάνονται όλοι οι συνάδελφοί μου.

Να αντιληφθούν όλοι πως οι κίνδυνοι για το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής είναι μεγάλοι από την εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους, στην Ουκρανία και τώρα στην Παλαιστίνη, με τους φονιάδες των λαών. Η χώρα μας δεν έχει καμιά δουλειά στον πόλεμο ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Να γυρίσει στις δικές μας θάλασσες η ελληνική φρεγάτα που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη στην περιοχή. Καμιά υποστήριξη και εμπλοκή στη  σφαγή της Γάζας από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν  οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Υποχρέωση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είναι η υπεράσπιση του λαού μας, των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.  Υποχρέωση των αστυνομικών είναι η δίωξη του εγκλήματος και η ασφάλεια του λαού μας.
Δεν στηρίζουμε τους φονιάδες των λαών. Αρνούμαστε  την προπαγάνδα τους, όπως και αυτή της κυβέρνησης και όσων την ακολουθούν.

Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα.
Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.
Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
!

Την Κυριακή, 5 Νοέμβρη, ώρα 11.00, οι απόστρατοι συνάδελφοί μας της Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α), θα βρεθούν στο Σύνταγμα, στη μεγάλη συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και την πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ, μαζί με όλο το λαό, όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος. Είμαι μαζί τους.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας