Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή το έχουν όλοι οι λαοί.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών εκφράζει τη λύπη και την οργή της για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που  έστειλε στον υγρό τάφο της Μεσογείου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκατοντάδες μετανάστες. Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο έγκλημα, που τα βαθύτερα αίτιά του βρίσκονται στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη ληστρική υφαρπαγή των πόρων των χωρών της ευρύτερης περιοχής. Οι λαοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και βρίσκονται μπροστά στο φρούριο των καπιταλιστών της Ε.Ε. Η καταστολή, με το κυνήγι των ξεριζωμένων σε όλη  τη Μεσόγειο, τους φράχτες στον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις επαναπροωθήσεις και τις απελάσεις, καθιστά τους μετανάστες εύκολη λεία στα κυκλώματα των διακινητών και τους ωθεί στους δρόμους του τρόμου και του θανάτου. Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. αντί για ανθρωπιστικές λύσεις, διαπραγματεύονται το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που σηματοδοτεί περαιτέρω ένταση της καταστολής και κατάργηση δικαιωμάτων των προσφύγων. Σε όλα αυτά  η χώρα μας έχει πρώτο ρόλο.

Έχουμε υποχρέωση να καταγγείλουμε το ναυάγιο-έγκλημα, να πάψουμε να είμαστε άβουλοι και να αποδεχόμαστε ως νομοτέλεια τους χιλιάδες νεκρούς συνανθρώπους μας, που χάνονται στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, σε όλη τη Μεσόγειο. Δεν αποτελούν κανονικότητα ούτε οι νεκροί της Μεσογείου, ούτε οι νεκροί των Τεμπών. Δεν είναι ανεκτό να χάνονται από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής συμπολίτες μας και συνάδελφοί μας, ούτε να πεθαίνουμε στις καρότσες των φορτηγών, επειδή δεν υπάρχει ασθενοφόρο.

Ζητούμε να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τα καραβάνια του ξεριζωμού.

Να σταματήσει η Μεσόγειος που γνωρίσαμε ως θάλασσα επικοινωνίας και των θεών, να είναι ο τάφος των προσφύγων και των μεταναστών για τα κέρδη των εκμεταλλευτών.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και ζητούμε να καταργηθούν οι συμφωνίες που τους εγκλωβίζουν στην Ελλάδα. Να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους στις χώρες του προορισμού τους.

Η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία. Βρίσκεται πάνω από όλα τα κέρδη των καπιταλιστών.

Την Πέμπτη 15 Ιούνη και ώρα 20.00 συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν συνδικάτα και μαζικοί φορείς στο Σύνταγμα.