21η Απριλίου: Η Κ.ΑΠ.Α στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Στο πάρκο Ελευθερίας , στο πρώην κολαστήριο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, βρέθηκε σήμερα (21-4-2023), 56 χρόνια μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών και την επιβολή της φασιστικής δικτατορίας, αντιπροσωπεία της Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α).

Η αντιπροσωπεία της Κ.ΑΠ.Α είχε την ευκαιρία να ακούσει για τις φρικαλεότητες της χούντας από τους αντιστασιακούς του Σ.Φ.Ε.Α, που νέα παιδιά τότε, κράτησαν ψηλά την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, να επισκεφθεί τους χώρους βασανιστηρίων των κρατουμένων, ενώ συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο, και στη σεμνή τελετή που ακολούθησε με κατάθεση στεφανιού από τον συνάδελφο-συναγωνιστή Θωμά Καραμέρη.

Για την Κ.ΑΠ.Α η ιστορική μνήμη διατηρείται πρώτιστα μέσα από τους συνεχιζόμενους αγώνες της νεολαίας και του λαού. Είναι ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που εκτρέφει το φασισμό, η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, ο αγώνας για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η πάλη κατά των αντιλαϊκών πολιτικών που μετρούν τον άνθρωπο σαν κόστος, ο αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την καταστολή, η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του ανθρώπου. Υποχρέωση και του κάθε απόστρατου να συμπαραταχθεί στους αγώνες αυτούς.