Η πολιτική της καταστολής κύρια υπεύθυνη για το θάνατο του 16χρονου.

Άλλος ένας δολοφονημένος από πυρά αστυνομικού, ο 16χρονος ρομά Κώστας Φραγκούλης, προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της κρατικής καταστολής. Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο η κατηγορία για τον αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ που πυροβόλησε από πίσω εν ψυχρώ  τον έφηβο που καταδίωκε. Η πολιτική της κυβέρνησης «νόμος και τάξη» με προσανατολισμό την καταστολή, όπλισε το χέρι του αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ, σκορπίζοντας το θάνατο.

Κανένας σεβασμός στη ζωή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ρομά, για μετανάστες, για αγωνιστές εργαζόμενους, για νέους που αμφισβητούν το σάπιο και βάρβαρο σύστημα. Εξάλλου, για τη θωράκιση αυτού του συστήματος συγκροτούνται συνέχεια νέες μονάδες καταστολής, ακόμη και στα πανεπιστήμια και τους δήμους, ενάντια στους εργαζόμενους, τους φοιτητές, σε όλο το λαϊκό κίνημα.

Ο σκοπός της κατατρομοκράτησης του λαού για να ενσωματωθεί και με τη βία στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Οι συλλογικοί, μαζικοί αγώνες των εργαζόμενων, της νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων, θα το αποτρέψουν. Στην κυβερνητική πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στην παραβατικότητα, να αντιταχθεί η αλληλεγγύη και η απαίτηση του λαού για παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων της ανθρωποκτονίας του Κώστα Φραγκούλη. Καμιά συγκάλυψη στα εγκλήματα του κράτους. Καμιά ανοχή στην κρατική καταστολή ενάντια στο λαό.

Αυτή την ώρα, απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους σκεπτόμενους συναδέλφους μας, απόστρατους και εν ενεργεία, που προβληματίζονται και αντιλαμβάνονται που οδηγούν οι κατασταλτικές πολιτικές της κυβέρνησης και εναντιώνονται σ’ αυτές. Μαζί τους, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών,  εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τη δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του.