17 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα, με το λαό για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Μπροστά οι ανάγκες μας! Μετά την πετυχημένη συμμετοχή μας στη σημερινή (12-12-2022) Παναττική συνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα, οι απόστρατοι, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, κατεβαίνουμε και πάλι στο δρόμο. Αυτή τη φορά, ακόμη περισσότεροι, μαζί με τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, για να διεκδικήσουμε την άμεση ικανοποίηση των αναγκών μας. Για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, για να πάψουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις από τη λαϊκή κατοικία, για να σταματήσει η αστυνομική βία και καταστολή, για να πάψει η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας και η συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Δεν περισσεύει υπομονή! Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση τη δικιά μας και των οικογενειών μας. Ούτε μπορούμε να περιμένουμε τα προεκλογικά ψίχουλα που θα ρίχνει η κυβέρνηση. Από ψεύτικες υποσχέσεις έχουμε κουραστεί. Το ξέρουμε καλά, πως οι κυβερνήσεις, σημερινή και αυριανές, μέχρι να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του, δεν θα πάψουν να υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι ξεκάθαρο και από το σχέδιο του προϋπολογισμού που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια, φτώχεια και φόρους για το λαό, ενώ μειώνει τις δαπάνες σε υγεία, κοινωνική ασφάλιση και παιδεία. Δεν βγάζουμε τις ανάγκες μας, τα όνειρά μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια, στον πλειστηριασμό κανενός σωτήρα. Πιστεύουμε πλέον στη δική μας δύναμη, στη δύναμη της αλληλεγγύης των συνταξιούχων, των εργαζόμενων, της νεολαίας.

Ως Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, νιώθουμε τη δύναμη των λαϊκών αγώνων, όταν πορευόμαστε στους δρόμους Αθήνας, πλάι σε χιλιάδες εργαζόμενους και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους, ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχεια. Αισθανόμαστε πιο αισιόδοξοι όταν στις γειτονιές μας, με την αλληλεγγύη όλων, σώζεται ένα σπίτι από τα κοράκια των πλειστηριασμών. Παίρνουμε θάρρος όταν οι διαμαρτυρίες ενάντια στην καταστολή γίνονται φουσκωμένο ποτάμι. Είμαστε περήφανοι που και η στρατευμένη νεολαία μας δηλώνει όχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Εντείνουμε την αγωνιστική μας δράση και αλληλεγγύη με το λαό και διεκδικούμε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις  στους μισθούς και τις συντάξεις με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς σ’ αυτές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, άμεση καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Απόδοση των αναδρομικών χωρίς προαπαιτούμενα. Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων.
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι.
  • Γενναίες μειώσεις και πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου, στα καύσιμα. Κατάργηση του Ε.Φ.Κ και του Φ.Π.Α. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση. Κανένας πλειστηριασμός-καμιά έξωση από λαϊκή στέγη. Να καταργηθούν οι άθλιοι νόμοι.
  • Μείωση των τιμών στα βασικά τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά. Κατάργηση του Φ.Π.Α. Τέρμα στην κοροϊδία του «καλαθιού του νοικοκυριού».
  • Επιδότηση του ενοικίου για τα λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ για τη λαϊκή κατοικία.
  • Αύξηση του αφορολόγητου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
  • Κρατική χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας. Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Δημόσια δωρεάν υγεία. Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ.
  • Καμιά συγκάλυψη στην αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή. Να καταργηθούν οι ειδικές μονάδες καταστολής.
  • Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο της Ουκρανίας και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. Λεφτά για την υγεία, λεφτά για την παιδεία και όχι για Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Ανταποκρινόμαστε όλοι οι απόστρατοι στο κάλεσμα των εργατικών κέντρων, των συνδικάτων, των σωματείων και των φορέων του λαϊκού κινήματος. Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη και ώρα  12.30 στο Σύνταγμα, μαζί με το λαό!