Καταγγελία βιασμού στο Α.Τ. Ομόνοιας

Η πρόσφατη καταγγελία βιασμού γυναίκας από δύο (2) αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ στο Α.Τ. Ομόνοιας, αποδεικνύει τις αθλιότητες που γίνονται στα αστυνομικά τμήματα και τη βία ιδιαίτερα σε βάρος των γυναικών.

Η φρικιαστική εγκληματική πράξη των αστυνομικών προκαλεί αποτροπιασμό και πρέπει να καταδικαστεί από κάθε τίμιο αστυνομικό.

Οργή προκαλούν και οι απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη μάλιστα σε πρόσφατη ομιλία του, που χαρακτήρισε την καταγγελία βιασμού, ως “κατάχρηση εξουσίας”. Η υπόθεση της Ομόνοιας είναι ένας ακόμη κρίκος σε μια αλυσίδα περιστατικών που επιβεβαιώνουν τη νοοτροπία της εξευτελιστικής αντιμετώπισης των πολιτών και ιδιαίτερα των γυναικών, από τους μηχανισμούς καταστολής. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και το αντιδραστικό κατασταλτικό πλαίσιο που επιχειρεί να επιβάλλει στην κοινωνία, πρέπει να έχει την καθολική λαϊκή καταδίκη.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ) δεν ταυτίζει όλους τους απλούς αστυνομικούς που καταδικάζουν αυτά τα ελεεινά φαινόμενα.

Τους καλούμε να σηκώσουν ανάστημα και να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους. Να σέβονται τον άνθρωπο, τις γυναίκες και την νεολαία, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού και να τάσσονται ενάντια στην καταστολή.