ΟΧΙ Μητσοτάκη στα αιτήματά μας.

” Όχι” απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο δίκαιο αίτημά μας να ενσωματωθεί κανονικά η προσωπική διαφορά στις συντάξεις μας και τα ποσοστά αυξήσεων να υπολογίζονται πάνω στο σύνολο της σύνταξης που μας δίνουν. Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η προσωπική διαφορά θα συνεχίσει να δίνεται αλλά τα ποσοστά των αυξήσεων θα αφαιρούνται από την προσωπική διαφορά. Αυτό σημαίνει πως με τα μικρά ποσοστά αυξήσεων που δίνονται δεν θα καλύπτεται η προσωπική διαφορά που έχουμε οι περισσότεροι απόστρατοι και δεν πρόκειται να δούμε πραγματικ΄΄η αύξηση της σύνταξης.

Τονίζεται πως οι όποιες μικρές αυξήσεις αφορούν μόνο στις κύριες και όχι και τις επικουρικές συντάξεις και δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, τις τεράστιες αυξήσεις στα τρόφιμα και άλλα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα καύσιμα και γενικά στην ενέργεια. Σε καμιά περίπτωση δεν ικανοποιούν το αίτημά μας “συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια” και δεν αποκαθιστούν τις θανατηφόρες περικοπές που έχουμε υποστεί όλοι οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα εμείς οι απόστρατοι, από όλες τις κυβερνήσεις, τα τελευταία 13 χρόνια.

“Όχι” απάντησε ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος δημοσιονομικούς λόγους, και στο αίτημά μας να αποδοθούν σε όλους τα αναδρομικά, συνεχίζοντας την πολιτική της αυθαιρεσίας σε βάρος των συνταξιούχων. Πρόκειται για χρήματα που έχουμε πληρώσει με τις κρατήσεις μας και μας τα παρακρατά παράνομα και αυθαίρετα το κράτος. Ενώ δεν υπάρχουν λεφτά για τους συνταξιούχους, από την άλλη βρίσκονται δισεκατομμύρια για να μοιράζει η κυβέρνηση στους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας.

Οι παραπάνω απαντήσεις δόθηκαν στην αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που μετά την τελευταία μας κινητοποίηση στην Αθήνα στις 5 Οκτώβρη, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μπροστά στα “όχι” του πρωθυπουργού, οι απόστρατοι οφείλουμε να προτάξουμε το δικό μας “όχι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη” και να συνεχίσουμε μαζί με όλους τους συνταξιούχους, μαχητικά και διεκδικητικά, τον αγώνα μας για δικαίωση και ζωή με αξιοπρέπεια. Στις 9 Νοέμβρη, στη γενική απεργία των εργαζομένων, να συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια σ’ όλη τη χώρα, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας!