Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης με ιδιαίτερη σημασία για τους απόστρατους

Ιδιαίτερη σημασία έχει για τους απόστρατους το Πανελλαδικό Διήμερο της ΕΥΔΥΕ  με τις αντιιμπεριαλιστικές δράσεις που κορυφώνονται με τη  40η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και τη συγκέντρωση που θα ακολουθήσει την Κυριακή, 22 Μάη και ώρα 6.30 μ.μ. στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σημασία έχει πως η πορεία συμπίπτει με την ημέρα της δολοφονίας του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος και το κράτος, όπου η αστυνομία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η άσβεστη μνήμη και κυρίως η διδαχή της ιστορίας στους νεότερους συναδέλφους μας να αποτρέπουν τα εγκλήματα καταισχύνης ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Μεγαλύτερη σημασία έχει, στη σημερινή συγκυρία του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, πως εκφράζεται, μαζικά και μαχητικά, η αντίθεση των αποστράτων, όπως και όλου του λαού μας, στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των Νατοϊκών. Να καταδικαστεί ο πόλεμος, να δοθεί αποφασιστική απάντηση στη χυδαία προπαγάνδα που θέλει το λαό να θυσιάζεται για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και να διαλέγει στρατόπεδο ληστών στον πόλεμο.

Επιλέγουμε συνειδητά το δρόμο της ειρήνης και δυναμώνουμε με τη συμμετοχή μας τον αγώνα να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Να σταματήσει κάθε αποστολή πολεμικού εξοπλισμού από τη χώρα μας στον πόλεμο. Να ματαιωθεί  οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να καταδικαστεί η  Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στη χώρα μας, απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Συμβάλλουμε στις δράσεις για την ειρήνη, εκφράζουμε την αντίθεσή μας   στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ.  Όλοι οι απόστρατοι την Κυριακή 22 Μάη, ώρα 6.30 στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.