Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους. Υποστήριξη στον αγώνα των πληγέντων από τις καταστροφές.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 4 Νοέμβρη και ώρα 19.00, όπως και δράσεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας. Δηλώνουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα των συλλογικών φορέων του εργατικού κινήματος που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Πρόκειται για τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, τους γείτονες, που χρόνια τώρα εργάζονται ακόμη και τις Κυριακές, με μισθούς πείνας, χωρίς αυξήσεις και χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες για τα εξαντλητικά ωράρια. Το εισόδημά τους εξαντλείται με τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων, του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και γενικά την ακρίβεια  σε βασικά αγαθά. Τα συνδικαλιστικά δικαιώματά τους ισοπεδώνονται με τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης και την επιβολή των ατομικών συμβάσεων εργασίας που στοχεύουν στο σπάσιμο της αλληλεγγύης των εργαζομένων.

Παράλληλα βιώνουν και την καταστολή που κλιμακώνει η κυβέρνηση για να φαλκιδεύσει τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, να χτυπήσει τις εργατικές κινητοποιήσεις, να  βάλει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Ο στόχος της κυβέρνησης για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την επιβολή σιγής κοιμητηρίου, προκειμένου να σταματήσουν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων έχει ως συστατικό στοιχείο και την αστυνομική βία και τον αυταρχισμό.

Οι απόστρατοι, στηρίζουμε τα αιτήματα του δίκαιου αγώνα τους, ιδιαίτερα για την παροχή μέτρων προστασίας της υγείας τους στις συνθήκες της πανδημίας και διασφάλισης των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης που στοχεύει στην αφαίμαξη των λαϊκών δικαιωμάτων και στην καταστολή του εργατικού κινήματος για να μη θιγούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Κανένας εργαζόμενος νεκρός για τα κέρδη τους. Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Να καταργηθούν τα αντεργατικά μέτρα και οι αντεργατικοί νόμοι. Να καταργηθούν οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες της αστυνομίας και οι κατασταλτικοί νόμοι. Να στηριχτεί το δημόσιο σύστημα υγείας μπροστά στο νέο κύμα του κορονοϊού. Να αυξηθεί το εισόδημα των εργαζομένων και να προστατευτούν τα λαϊκά εισοδήματα από την ακρίβεια.

Ιδιαίτερα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις λαϊκές οικογένειές που πλήγηκαν από τις φυσικές καταστροφές, τους πυρόπληκτους, τους σεισμόπληκτους, τους πληγέντες από τις πλημμύρες, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες και ενώ έρχεται ο χειμώνας, προσπαθούν να κρατήσουν τη ζωή τους και να μείνουν όρθιοι στον τόπο τους. Στηρίζουμε τα αιτήματα των Επιτροπών Αγώνα που διεκδικούν άμεσα μέτρα προστασίας του λαού από τις φυσικές καταστροφές, αποκατάσταση των ζημιών, αποζημιώσεις, εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην κινητοποίηση που πραγματοποιούν το Σάββατο 6 Νοέμβρη ώρα 12.00 στο Σύνταγμα.

Η απάντηση όλου του λαού, απόστρατων, συνταξιούχων και εργαζόμενων στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, πρέπει να είναι η ενότητα, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη.