Συγκέντρωση συνταξιούχων στις 20 Απρίλη ώρα 10.00, στην Κλαυθμώνος.

Παναττική συγκέντρωση την Τρίτη 20 Απρίλη και ώρα 10.00 διοργανώνουν στην πλατεία Κλαυθμώνος οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στα αγωνιστικά ραντεβού των οποίων συμμετέχει και η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών και άλλες ενώσεις και κινήσεις αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

«Διεκδικούμε ό,τι άδικα μας έχει αφαιρεθεί. Άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών, επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας. Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τώρα όλα τα αναδρομικά, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Να επανέλθουν η 13η και 14η σύνταξη», τονίζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και καλούν σε μαζική συμμετοχή με όλα τα μέτρα και τις κατάλληλες αποστάσεις.

Αναλυτικότερα, στο κάλεσμά τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν:
«Όλη τη διάρκεια της πανδημίας χορτάσαμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ και Τύπου να μας λένε ότι όλα είναι καλά και οι συνταξιούχοι καλύτερα, γιατί αυτοί δεν έχουν ανάγκη, γιατί τώρα ανάγκες έχει η νέα γενιά. 
Εκεί που μας χρωστάγανε μας φάγαν και το βόδι. Όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις μας τσάκισαν, μας έχουν αφαιρέσει τα πάντα σε συντάξεις, ΕΚΑΣ, κοινωνικές παροχές, φάρμακα, υγεία, κούρεψαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, οι συντάξεις μας έγιναν προνοιακά βοηθήματα και εκδίδονται ακόμη και σε πέντε χρόνια. Τώρα προσπαθούν να μας αντιπαραθέσουν κατά την προσφιλή τους τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού με τους εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τη νέα γενιά. Σε αυτούς που τους έχουν στην ανεργία, τη φτώχεια, την υποαπασχόληση, με μισθούς κυριολεκτικά πείνας σε όσους εργάζονται, με ατέλειωτα ωράρια εργασίας, και τους ετοιμάζουν να βγαίνουν στη σύνταξη σε βαθιά γεράματα, μέσα από ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Για όλα αυτά δεν φταίνε οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές τους, που για δεκαετίες έχουν δώσει γην και ύδωρ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά πότε φταίνε οι συνταξιούχοι, πότε οι δημόσιοι υπάλληλοι, πότε οι τεμπέληδες εργαζόμενοι αυτοί που τάχα δεν παράγουν τίποτα και πολλά άλλα.
Κύριοι της κυβέρνησης, η πανδημία πέραν των άλλων αποκάλυψε την ψεύτικη προπαγάνδα σας και τις μισές σας αλήθειες.
Για να υπηρετήσετε τα κέρδη του ιδιωτικού τομέα, αφήσατε τα δημόσια νοσοκομεία (όσα δεν προλάβατε εσείς και η προηγούμενή κυβέρνηση να κλείσουν) δίχως γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, δίχως κρεβάτια ΜΕΘ. Αρνηθήκατε να επιτάξετε τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία και πληρώσατε εκατομμύρια από τα ασφαλιστικά μας ταμεία για μερικές μονάδες ΜΕΘ. Όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρηματίες της Υγείας έβγαλαν τεράστια κέρδη τη στιγμή που ο λαός πεθαίνει. Δώσατε εκατοντάδες εκατομμύρια σε διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους και ετοιμάζετε νέα πακέτα. Την αλήθεια δεν μπορείτε να την κρύψετε. 
Όσοι αυτό το διάστημα κινητοποιήθηκαν για τα δίκαια αιτήματά τους, με μέτρα προστασίας, γνώρισαν την άγρια καταστολή και την αστυνομική τρομοκρατία. Τώρα ετοιμάζονται νέα αντεργατικά μέτρα, νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους σας. Για τη νέα γενιά. Έχετε στα συρτάρια σας νέο νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την επικουρική και πολλά άλλα. 
Εμείς από την πλευρά μας είμαστε στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι με τον ιδρώτα και τον κόπο μιας ζωής πληρώσαμε. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Εσείς μας χρωστάτε. 
Διεκδικούμε όσα άδικα μας έχετε αφαιρέσει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Την 13η – 14η σύνταξη. Κατώτερη σύνταξη για όλους 600 ευρώ από τα 384 ευρώ που είναι σήμερα και άμεση καταβολή των συντάξεων. Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη τώρα των ιδιωτικών δομών Υγείας. Καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την 13η – 14η σύνταξη και όλα τα αιτήματα που αναλυτικά σας έχουμε επιδώσει με τα υπομνήματά μας. Η κυβέρνηση κατάργησε με νόμο τις διατάξεις που προέβλεπαν 300 ευρώ (Δώρο) στους συνταξιούχους για το Πάσχα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση άμεσα να καταβάλει το Δώρο του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους από το 0,5% του προϋπολογισμού που προβλέπεται από το νόμο που ψήφισε η ίδια.
Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στην παναττική μας συγκέντρωση με όλα τα μέτρα και τις κατάλληλες αποστάσεις που θα έχουμε προκαθορίσει στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 10 π.μ. στις 20/4/21. Η συγκέντρωσή μας αυτή να αποτελέσει νέα αφετηρία για νέους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες. Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος».