Καμιά φορολόγηση στα αναδρομικά.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στις κινητοποιήσεις των οποίων συμμετέχει η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών και οι άλλοι φορείς αποστράτων που συγκροτούν την Πρωτοβουλία Αποστράτων, με επιστολή της που απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητά από την κυβέρνηση να μην προβεί σε καμιά φορολόγηση των αναδρομικών που έχουν καταβληθεί κουτσουρεμένα και ατόκως στους συνταξιούχους.

Αναλυτικότερα, για το ζήτημα αυτό που μας αφορά άμεσα, αναφέρει:
«Οι συνταξιούχοι την τελευταία 10ετία με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις δέχθηκαν πολύ μεγάλες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους. Το συνολικό τίμημα αυτών των περικοπών που συνεχίζονται υπολογίζεται γύρω στα 8 δισ. ευρώ για κάθε χρόνο.
Σε όλη αυτή την καταστρεπτική πορεία οι συνταξιούχοι με τους αγώνες τους κατάφεραν να αποκρούσουν ορισμένα μέτρα ακόμη πιο καταστροφικά, που οι κυβερνήσεις σκόπευαν να εφαρμόσουν, όπως την προσωπική διαφορά για τους συνταξιούχους που έλαβαν την σύνταξή τους πριν την ψήφιση του νόμου 4387/16.
Μετά την απόφαση του ΣτΕ, όπου οι νόμοι 4051 και 4093/12 κρίθηκαν αντισυνταγματικοί αλλά μόνο για το 11μηνο (Ιούνης 2015, Μάης 2016), η κυβέρνηση υπολόγισε ότι το καταβληθέν ποσό ανέρχεται συνολικά σε 4 δισ. για όλους τους συνταξιούχους για τις περικοπές στα δώρα, τις κύριες και επικουρικές τους συντάξεις.
Αυτή την απόφαση η κυβέρνηση την εφάρμοσε κουτσουρεμένη με πολιτική απόφασή της. Με βάση αυτήν την απαράδεκτη ενέργειά της, η μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων βγήκε εκτός και από τα 4 δισ. που ήταν να καταβληθούν.
Για όσους τελικά πήραν μετά από πολλά χρόνια τα ποσά που τους αναλογούσαν, έρχεται τώρα η τσιμπίδα της εφορίας να τους πάρει πίσω ένα σημαντικό ποσό.
Καλούμε την κυβέρνηση μετά από όλες αυτές τις περικοπές που έχουν δεχθεί οι συνταξιούχοι, να μην προβεί σε καμιά φορολόγηση των αναδρομικών.
Μετά από τόσες περικοπές η φορολόγηση που επιβάλλεται στα ποσά των αναδρομικών είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, πολύ περισσότερο αφού τα ποσά αυτά καταβλήθηκαν στους συνταξιούχους ατόκως».