Πάμε…. εμβόλιο κορονοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, αποφασίστηκε η χορήγηση του εμβολίου για τον κορονοϊό της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca και σε άτομα άνω των 65 ετών. Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από τα δεδομένα για τη χρήση του εμβολίου που προέκυψαν από τρεις νεότερες μελέτες. Σημειώνεται ότι ως τώρα, το εμβόλιο της AstraZeneca οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας το χορηγούσαν στις ηλικίες από 18 ως 65 ετών. Με αυτό το δεδομένο είχαν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 60 – 64 και έχουν εμβολιαστεί και απόστρατοι που δραστηριοποιούνται στην Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών. Ως γνωστό στις πολύ μεγαλύτερες ηλικίες έγινε χορήγηση του εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer-BioNTech.
Τα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer-BioNTech χορηγούνται σε δύο δόσεις.
Σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιου κυβερνητικού παράγοντα, μέσα στο Μάρτη θα αρχίσει ο εμβολιασμός της “ομάδας Α” των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου και θα ακολουθήσουν η ηλικιακή ομάδα 70 – 74 και κατόπιν η ηλικιακή ομάδα 65 – 69.
Σ’ αυτές τις ηλικιακές ομάδες ανήκουν και οι περισσότεροι συνάδελφοι απόστρατοι που δραστηριοποιούνται στην Κ.ΑΠ.Α, τους οποίους καλούμε, όταν υπάρξει η σχετική ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών, να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Δεν ξεχνάμε ότι τα εμβόλια για τον κορονοϊό είναι λαμπρά επιτεύγματα της ακούραστης δουλειάς χιλιάδων επιστημόνων για την προστασία της υγείας των λαών και το καλό όλης της ανθρωπότητας. Αυτές που τα μετατρέπουν σε πεδίο κερδοφορίας και σφοδρών ανταγωνισμών, σύμφωνα με τον υπέρτατο νόμο τους “ο θάνατός σου, η ζωή μου” είναι οι φαρμακευτικοί μονοπωλιακοί κολοσσοί, τα μεγάλα κράτη και οι ιμπεριαλιστικές οικονομικές και πολιτικές λυκοσυμμαχίες τους.