Πάμε…. εμβόλιο κορονοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, αποφασίστηκε η χορήγηση του εμβολίου για τον κορονοϊό της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca και σε άτομα άνω των 65 ετών. Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από τα δεδομένα για τη χρήση του εμβολίου που προέκυψαν από τρεις νεότερες μελέτες. Σημειώνεται ότι ως τώρα, το εμβόλιο της AstraZeneca οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας το χορηγούσαν στις ηλικίες από 18 ως 65 ετών. Με αυτό το δεδομένο είχαν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 60 – 64 και έχουν εμβολιαστεί και απόστρατοι που δραστηριοποιούνται στην Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών. Είχαν ενημερώσει μάλιστα την Κ.ΑΠ.Α ότι δεν υπήρξαν παρενέργειες από τον εμβολιασμό τους (πρώτη δόση).
Ως γνωστό στις πολύ μεγαλύτερες ηλικίες έγινε χορήγηση του εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer-BioNTech. Το εμβόλιο αυτό έλαβε και ο ”πατριάρχης” της Κίνησης, που επίσης δεν μας ανέφερε παρενέργειες.
Σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιου κυβερνητικού παράγοντα, μέσα στο Μάρτη θα αρχίσει ο εμβολιασμός της “ομάδας Α” των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου και θα ακολουθήσουν η ηλικιακή ομάδα 70 – 74 και κατόπιν η ηλικιακή ομάδα 65 – 69.
Σ’ αυτές τις ηλικιακές ομάδες ανήκουν και οι περισσότεροι συνάδελφοι απόστρατοι που δραστηριοποιούνται στην Κ.ΑΠ.Α, τους οποίους καλούμε, όταν υπάρξει η σχετική ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών, να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Με βάση τις ανακοινώσεις των ευρωπαϊκών υγειονομικών αρχών το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ”κλασικής” τεχνολογίας. Περιέχει έναν αδενοϊό από πίθηκο (πρωτεύων θηλαστικό όπως ο άνθρωπος), που το χρησιμοποιεί ως φορέα για να εισάγει “λαθραία” γονίδιο του κορονοϊού στα ανθρώπινα κύτταρα. τα οποία με τη σειρά τους παράγουν τελικά την πρωτεΐνη ακίδα για την άμυνα του οργανισμού μας στον κορονοϊό.
Αποθηκεύεται σε απλό ψυγείο και διατηρείται σε θερμοκρασίες μεταξύ 2 ως 8 βαθμών Κελσίου. Είναι το φτηνότερο από τα εμβόλια για τον κορονοϊό που έλαβαν άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται σε δύο δόσεις.

Δεν ξεχνάμε ότι τα εμβόλια για τον κορονοϊό είναι λαμπρά επιτεύγματα της ακούραστης δουλειάς χιλιάδων επιστημόνων για την προστασία της υγείας των λαών και το καλό όλης της ανθρωπότητας. Αυτές που τα μετατρέπουν σε πεδίο κερδοφορίας και σφοδρών ανταγωνισμών, σύμφωνα με τον υπέρτατο νόμο τους “ο θάνατός σου, η ζωή μου” είναι οι φαρμακευτικοί μονοπωλιακοί κολοσσοί, τα μεγάλα κράτη και οι ιμπεριαλιστικές οικονομικές και πολιτικές λυκοσυμμαχίες τους.