ΚΚΕ: Να στηριχτούν οι οικογένειες των αστυνομικών που ”έφυγαν” από κορονοϊό.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά από την κυβέρνηση να χορηγήσει στις οικογένειες των νεκρών αστυνομικών από την πανδημία του κορονοϊού, ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ολόκληρη η Ερώτηση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Στήριξη με βάση τη νομοθεσία στις οικογένειες των νεκρών αστυνομικών από κορονοϊό.
Ήδη μέσω ανακοινώσεων και επιστολών, αστυνομικοί  έχουν καταγγείλει την αδιαφορία της κυβέρνησης, για τη λήψη και εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων σε σχέση με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε διάφορα Αστυνομικά Τμήματα. Είναι καταγεγραμμένο γεγονός, η περίπτωση αστυνομικού όπου μετά την επιβεβαίωση του ως θετικού στον Covid-19, απλά τέθηκε σε καραντίνα, χωρίς να ληφθεί κανένα άλλο μέτρο. Συγκεκριμένα, δε δόθηκαν οδηγίες για το χειρισμό του περιστατικού, δεν εξετάστηκαν οι άλλοι αστυνομικοί που έκαναν μαζί του υπηρεσίες στην ίδια βάρδια και εξακολούθησαν να εργάζονται κανονικά και να έρχονται σε επαφή με πολίτες που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα. Δύο μάλιστα αστυνομικοί από το ίδιο Αστυνομικό Τμήμα, που εκτελούσαν υπηρεσία μαζί με τον θετικό αστυνομικό στο ίδιο περιπολικό αυτοκίνητο, αναγκάστηκαν αυτοβούλως να τεθούν σε καραντίνα και να προσφύγουν σε ιδιωτικά κέντρα εξέτασης για τον κορονοϊό, αλλά και η απολύμανση του Αστυνομικού Τμήματος έγινε με καθυστέρηση.
Οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι από την κυβέρνηση έχει υπάρξει αδιαφορία για την υγεία τους. Σύμφωνα μάλιστα με επιστολές Ενώσεων Αστυνομικών, έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα περιπτώσεις μη γνωστοποίησης περιστατικών με κρούσματα κορονοϊού σε αστυνομικούς, κρατούμενους και πολίτες που επισκέπτονται Αστυνομικά Τμήματα.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν στοιχεία που αναδεικνύουν την κυβερνητική ολιγωρία και τις ολέθριες συνέπειες της, σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού στους αστυνομικούς, αλλά και ευρύτερα στην κοινότητα.
Σύμφωνα εξάλλου με καταγγελίες αστυνομικών και συνδικαλιστών, αλλά και δημοσιεύσεις από Μ.Μ.Ε, μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει εκατοντάδες αστυνομικοί από κορονοϊό πανελλαδικά και έξι από αυτούς έχουν απoβιώσει.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, προτίθεται η κυβέρνηση να χορηγήσει στις οικογένειες των νεκρών αστυνομικών από την πανδημία του κορονοϊού, ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία;
Οι Βουλευτές
Νίκος Παπαναστάσης
Παφίλης Θανάσης

(Αναδημοσίευση από ιστοσελίδα alt.gr 23-2-2021)