Οι χρυσαυγίτες στη φυλακή!

Ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας στο διευθυντήριο, τους βουλευτές και τα στελέχη-δολοφόνους της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ασφαλώς η τιμωρία τους από το δικαστήριο δεν ανταποκρίνεται στο αίσθημα του λαού για την επιβολή των ανώτατων ποινών και την παραδειγματική τιμωρία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών που βρέθηκε τις μέρες αυτές στο πλάι του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος, στις συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο της Αθήνας, εκφράζει την ελπίδα η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και η τιμωρία των εγκληματιών στελεχών της, να αποτελέσει αφορμή για γόνιμους προβληματισμούς στο προσωπικό της αστυνομίας. Να συνειδητοποιήσουν όλοι πως ο φασισμός, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία, οδηγούν στην κοινωνική βαρβαρότητα και στην καταρράκωση της αξίας του ανθρώπου. Κάθε ένστολος έχει ευθύνη στο χώρο του να καταδικάζει τις φασιστικές ιδέες και να απομονώνει τους εκφραστές τους.

Ο φασισμός εξακολουθεί να είναι παρών στην κοινωνία μας και μόνο η λαϊκή επαγρύπνηση και αλληλεγγύη και οι συνεχείς αγώνες των εργαζομένων μπορούν να τον τσακίσουν. Στους αγώνες αυτούς να προσθέσουμε και τις δικές μας ελάχιστες δυνάμεις, συνεισφορά για καλύτερη κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για ένα καλύτερο μέλλον για τις γενιές που μέλλονται να έρθουν.