Η θέση των ναζιφασιστών της “Χρυσής Αυγής” είναι στη φυλακή!

Η καταδίκη της ναζιστικής “Χρυσής Αυγής” πρέπει να είναι συντριπτική και παραδειγματική.

Η καταδίκη της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» στη δίκη που ολοκληρώθηκε, πρέπει να είναι συντριπτική και παραδειγματική. Να αποτελέσει ένα δυνατό ράπισμα στο ναζισμό και το φασισμό, στην εγκληματική ιδεολογία που τροφοδότησε τη δράση της εγκληματικής συμμορίας. Να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία που δηλητηριάζει την κοινωνία μας. Η θέση των ναζιφασιστών είναι στη φυλακή. Η δημιουργία και η ενσωμάτωση των στελεχών της σε άλλους φασιστικούς σχηματισμούς δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει το λαό.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας υπήρξε ο προνομιακός χώρος  που οι ναζιφασίστες  έχυναν το δηλητήριο της εγκληματικής ιδεολογίας τους.  Η καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για την απόρριψη και την απομόνωση κάθε φασιστικής, εθνικιστικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς στο χώρο τους.
Ο ναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός, είναι παράγωγα του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος. Είναι η αποτρόπαια μορφή του ίδιου του συστήματος, που επιδιώκει να επιβιώσει μέσα στη σαπίλα του με την τρομοκράτηση του λαού. Ο οργανωμένος αγώνας του λαού ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει το ναζισμό και το φασισμό, είναι αυτός  που θα τους τσακίσει.
Χρήστος Καμζέλας
Υπαστυνόμος Β’ ε.α.

Η θέση των χρυσαυγιτών είναι στη φυλακή.

Ολοκληρώθηκε η δίκη των εγκληματιών φασιστών της «Χρυσής Αυγής».  Η ολοκλήρωση της δίκης και η απόφαση του δικαστηρίου  αποτελεί  μια ιστορική και σημαντική στιγμή στο διαρκή αγώνα ενάντια στο φασισμό από την εποχή της πτώσης της δικτατορίας και τη δίκη της χούντας των συνταγματαρχών.
Αναμένουμε την παραδειγματική καταδίκη και τιμωρία των  στελεχών της εγκληματικής συμμορίας για τις δολοφονίες, τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά των εργαζομένων, των μεταναστών, κατά των λαϊκών στρωμάτων που αγωνίζονται για το μεροκάματο και την επιβίωση. Η θέση των χρυσαυγιτών είναι στη φυλακή.
Με την καταδίκη τους, θα καταδικαστούν μαζί, για μια ακόμη φορά στην ιστορία, ο ναζισμός, φασισμός, ρατσισμός, εθνικισμός και η μισαλλοδοξία.  Στο χώρο των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σώματα Ασφαλείας, να απομονωθεί κάθε φωνή έκφρασης της αποκρουστικής ιδεολογίας της “Χρυσής Αυγής”. 
Δεν ξεχνάμε ότι ο ναζισμός και ο φασισμός είναι τέκνα του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.  Ο οργανωμένος αγώνας του λαού  ενάντια στο σάπιο αυτό σύστημα  θα τσακίσει μια και καλή το ναζισμό και το φασισμό.
Θωμάς Καραμέρης
Αστυνομικός Διευθυντής ε.α.

Χρειάζεται οι ίδιοι οι ένστολοι να απομονώνουν φασιστικές συμπεριφορές.

Η πολύχρονη δίκη της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» ανέδειξε για μια ακόμη φορά τον εγκληματικό χαρακτήρα των οργανώσεων που έχουν ιδεολογία το ναζισμό και το φασισμό. Τα εγκλήματα τους σε βάρος ντόπιων και μεταναστών στη χώρα μας, είναι αποτέλεσμα της ναζιστικής τους ιδεολογίας και δράσης, όπως αποδείχτηκε και στη δίκη τους. Πρόκειται για μια φασιστική συμμορία που η θέση της είναι στη φυλακή. Αυτό πρέπει να επιβεβαιώσει και η καταδικαστική τους απόφαση. Μαζί με τους ίδιους να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός.
Μια καταδικαστική απόφαση όσο σημαντική και να είναι δεν εξαφανίζει τη φασιστική ιδεολογία. Η σαπίλα του ντουνιά θα επιχειρεί να αναδυθεί και να δηλητηριάσει τους νέους, τους ένστολους, την κοινωνία, με άλλα σχήματα, πέραν από τη «Χρυσή Αυγή», όταν το βρώμικο και διεφθαρμένο σύστημα της εκμετάλλευσης, τους δώσει την ευκαιρία. Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο εθνικισμός, θα ελλοχεύουν και θα εκδηλώνονται, ιδιαίτερα σε χώρους όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Χρειάζεται λοιπόν, η επαγρύπνηση και η συλλογική πάλη του αγωνιζόμενου λαού για να απομονώσουμε τους εκφραστές του φασισμού και να τους στείλουμε με την εγκληματική ιδεολογία τους στα βοθρο λύματα της ιστορίας. Χρειάζεται οι ίδιοι οι ένστολοι να μην ανέχονται και να απομονώνουν φασιστικές, εθνικιστικές, ρατσιστικές συμπεριφορές στο χώρο τους.  
Θανάσης Καραχάλιος
Αστυνομικός Διευθυντής ε.α.

Το τσάκισμα του ναζισμού και του φασισμού απαιτεί τη σταθερή πάλη.

Η έκδοση της δικαστικής απόφασης  στην πολύχρονη  δίκη των εγκληματιών  ναζιφασιστών της Χρυσής Αυγής, αποτελεί μια ιστορική στιγμή για το λαό μας. Η παραδειγματική καταδίκη των στελεχών της εγκληματικής συμμορίας για τα ειδεχθή εγκλήματά τους, όπως αυτά αποδείχτηκαν στη διάρκεια της δίκης, θα είναι μια ακόμη δυνατή καταγγελία της απάνθρωπης  ιδεολογίας του ναζισμού και του φασισμού. Συγχρόνως, θα είναι και ένα σημαντικό  μάθημα, ιδιαίτερα για τους ένστολους,  πως  η αντίσταση στο ναζισμό και το φασισμό, αποτελεί υποχρέωση υπεράσπισης της αξίας και αξιοπρέπειας του ανθρώπου.  Θα συντελέσει στην κατανόηση της διαφοράς του γνήσιου λαϊκού πατριωτισμού από τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία.
To τσάκισμα του ναζισμού και του φασισμού, που είναι γνήσια τέκνα του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος, απαιτεί τη σταθερή επαγρύπνηση και πάλη από καθένα που θέλει να λέγεται άνθρωπος και συνολικά το διαρκή αγώνα του λαού. Σ’ αυτό το συλλογικό αγώνα του λαού ενάντια στο ναζιφασισμό και στο σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, έχουμε υποχρέωση-έναντι στις γενιές που μέλλονται να έρθουν- να συμπαραταχθούμε και οι απόστρατοι.
Γιώργος Παλιούρας
Υποστράτηγος αστυνομίας ε.α.

Να σταλούν οι εγκληματίες ναζί στη φυλακή.

Καλώ, ως απόστρατος αστυνομικός και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, όλους τους συναδέλφους μου στα πρωτοβάθμια σωματεία των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τις Ομοσπονδίες τους,  να απαιτήσουμε την καταδίκη της  εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» γιατί, όπως αποδείχτηκε στη δίκη τους,  είναι ναζιστές δολοφόνοι, υποκινούμενοι από την απάνθρωπη ιδεολογία τους. Να βγούμε μαζί  με τους εργαζόμενους όλης της χώρας και να απαιτήσουμε τη δικαστική  καταδίκη της «Χρυσής Αυγής».  Να σταλούν οι εγκληματίες ναζί στη φυλακή. Να ριχτεί ο φασισμός  εκεί που ανήκει,  στα απόβλητα της ιστορίας.
Η «Χρυσή Αυγή» είναι το μαύρο μόρφωμα του εκμεταλλευτικού συστήματος και αξίζει τη γενική αποδοκιμασία και περιφρόνηση του λαού. Η αλληλεγγύη και ο οργανωμένος αγώνας του λαού θα απομονώσουν και θα τσακίσουν το ναζισμό και το φασισμό. Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!
Θόδωρας Ραχιώτης
Ανθυπαστυνόμος ε.α.

(Οι δηλώσεις δημοσιεύoνται και στην ιστοσελίδα alt.gr 6/7-10-2020)