Κ.ΕΘ.Α: Ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)

Ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου 1940 και τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δεκαετία του 1940 αποτελούν πηγή έμπνευσης και εξαγωγής ιστορικών διδαγμάτων.

Τιμάμε το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού -και όχι του δικτάτορα Μεταξά- ενάντια στο φασίστα εισβολέα.

Τιμάμε τους νεκρούς του αγώνα του στρατού και του λαού μας στο μέτωπο και στα μετόπισθεν.

Τιμάμε τους πατριώτες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, που μαζί με τα παιδιά του ελληνικού λαού πολέμησαν απέναντι σε έναν υπέρτερο εχθρό και τον έτρεψαν σε φυγή, μη υπακούοντας στις εντολές της ηττοπαθούς φασιστικής κυβέρνησης Μεταξά, για υποχώρηση από τα σύνορα και άμυνα νοτιότερα.

Τιμάμε αυτούς που επέλεξαν να μην υπακούσουν στο γενικό «ρεύμα» να φύγουν για τη Μέση Ανατολή, αλλά έμειναν στον τόπο τους να πολεμήσουν τον κατακτητή, εκφράζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό τους!

Τιμάμε τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού, αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που έγραψαν λαμπρές σελίδες με τον αγώνα τους ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος ήταν αποτέλεσμα της κρίσης του 1929 και των αντιθέσεων μεταξύ των τότε ιμπεριαλιστικών χωρών για το ξαναμοίρασμα  του κόσμου, των αγορών, των πρώτων υλών. Ταυτόχρονα, στόχος και των δύο ιμπεριαλιστικών μπλοκ και των συμμάχων τους, ήταν  να σβήσουν από το χάρτη τη Σοβιετική Ένωση που αποτελούσε φάρο για όλους τους λαούς και τελικά ήταν αυτή που συνέβαλε καθοριστικά στη συντριβή του ναζισμού.

Στις μέρες μας η ΕΕ, κυβερνήσεις χωρών και κόμματα διαστρεβλώνουν την ιστορία του Β’ παγκόσμιου πολέμου, προσπαθώντας να μειώσουν την αντιφασιστική νίκη των λαών εξισώνοντας το φασισμό με τον κομμουνισμό.

Καταδικάζουμε την σκόπιμη, επικίνδυνη και ανιστόρητη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  να υιοθετήσει πρόσφατα ψήφισμα, με βάση το οποίο  ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος,  ξεκίνησε με την ευθύνη τόσο της ναζιστικής Γερμανίας, όσο και της Σοβιετικής Ένωσης, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα. Πρόκειται για μία προσπάθεια  της ΕΕ που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της για συκοφάντηση του κομμουνισμού.  

Σήμερα, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα αλλά και τη συμμετοχή δεκάδων κρατών, για την κυριαρχία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Ανατολικής Μεσογείου για το ξαναμοίρασμα ενεργειακών  πηγών, οδών μεταφοράς και αγορών, φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης στην περιοχή.

Οι αλλεπάλληλοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που διεξάγονται τα τελευταία πολλά χρόνια, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού, ενώ καταρρίπτεται στην πράξη ο επικίνδυνος εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση στο λαό.

 Αποδεικνύουν περίτρανα  ότι «Ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια» δεν μπορούν να υπάρξουν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών μέσα στους οποίους συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας.

Η φωτιά του πολέμου πλησιάζει επικίνδυνα  με τη νέα  «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» ΗΠΑ– Ελλάδας,  που πρόσφατα υπέγραψε η κυβέρνηση και  εμπλέκει ακόμα βαθύτερα  τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον λαό  της χώρας στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η νέα εισβολή της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας, με τις ευλογίες των ιμπεριαλιστών, έρχεται να προσθέσει αίμα –θάνατο και προσφυγιά  στο Συριακό λαό και  στους κουρδικούς πληθυσμούς της περιοχής,

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ο λαός μας, δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμμετοχή της πατρίδας μας στους πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς της περιοχής, στους οποίους μας εμπλέκουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων, στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της χώρας.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 μας διδάσκει, να πούμε και σήμερα το δικό μας ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης των οικογενειών μας και του λαού ολόκληρου. Και τότε, όπως και σήμερα, που όλα «τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» ο λαός ήταν στη γωνία. Όμως μια χούφτα πρωτοπόροι αντιφασίστες, αγωνιστές ξεκίνησαν τον αγώνα και σάλπισαν την αντίσταση στον εισβολέα, σε δύσκολες συνθήκες, με τριπλή κατοχή, έχοντας να αντιμετωπίσουν και την ηττοπάθεια, αλλά και τους συνεργάτες του κατακτητή.

Αυτοί οι πραγματικοί πατριώτες μαχητές της αντίστασης, που γιγαντώθηκε στη συνέχεια, είναι φωτεινά παραδείγματα για την στάση μας σήμερα! Τα ίδιο και ο λαός μας μπορεί, σηκώνοντας  το κεφάλι , να αντισταθεί σε ότι  του επιβάλουν και να αγωνιστεί για μια καλύτερη ζωή ,όπως είναι αυτή που του αξίζει! Αυτή η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης να αποτελέσει φάρο ειδικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ας αντιτάξουμε λοιπόν κι εμείς σήμερα τα δικά μας ΟΧΙ:

·         ΟΧΙ στους ομοϊδεάτες των δωσίλογων και των κουκουλοφόρων που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές!

·         ΟΧΙ στη σημερινή πολιτική εξαθλίωσης του λαού στον οποίο κι εμείς οι στρατιωτικοί ανήκουμε!

·         ΟΧΙ στους πολέμους τους, που εκτός των άλλων, υποχρεώνουν χιλιάδες πρόσφυγες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να πνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο!

·         ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που αιματοκυλούν ξένους λαούς με την συμμετοχή της Ελλάδας!

·         ΟΧΙ στις ξένες βάσεις!

·         ΟΧΙ ο στρατός μας εκτός συνόρων!

27/10/2019

Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα(ΚΕΘΑ)