Δυναμική παρουσία των αποστράτων στη συγκέντρωση και πορεία κατά της Συμφωνίας για τις Βάσεις.

Δυναμική η παρουσία των απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην πορεία που ακολούθησε ως την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενάντια στη Συμφωνία για τις Βάσεις, σήμερα (5 Οκτώβρη 2019) στην Αθήνα.

Δεκάδες απόστρατοι που δραστηριοποιούνται στην Κ.ΕΘ.Α., την Π.Ε.Α.Π.Σ., την ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ που συγκροτούν την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ, βρέθηκαν από ώρα 11.30 στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή). Συντάχθηκαν πίσω από το πανό της Κ.ΕΘ.Α. και μαζί με το μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι των χιλιάδων εργαζόμενων, συνταξιούχων και νέων έφτασαν ως την πλατεία Συντάγματος όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

Στη συνέχεια, οι απόστρατοι όπως και όλοι οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν μέσω του Παναθηναϊκού Σταδίου προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Η βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης μπροστά στο λαομίσητο άγαλμα του προέδρου Τρούμαν, εγκληματία κατά της ανθρωπότητας, δυνάμωσε τη μαχητικότητα των διαδηλωτών που έφτασαν συντεταγμένα μέχρι τη σιδηρόφραχτη πρεσβεία των ΗΠΑ.

Τα συνθήματα ” έξω οι βάσεις του θανάτου”, ”οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά”, ”ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών” έδωσαν το στίγμα της δυναμικής συμμετοχής των αποστράτων, που μέσα από την ιστορία αλλά και την πλούσια πείρα από την υπηρεσία τους, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η υπογραφή της Συμφωνίας για τις Βάσεις δεν εγγυάται την ασφάλεια και την ειρήνη της χώρας και εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους για το λαό μας.