Κατάπτυστες φασιστικές δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Όταν ο αντιπρόεδρος του ανώτατου θεσμικού συνδικαλιστικού οργάνου των εν ενεργεία αστυνομικών (Π.Ο.ΑΣ.Υ), με δημόσιες δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, χαρακτηρίζει ως ”σκόνη” και ”σκουπίδια” συνανθρώπους μας, ο φασισμός διεκδικεί τη θέση του σημαιοφόρου στις τάξεις της αστυνομίας.

Για τις κατάπτυστες δηλώσεις του, θεωρούμε χρήσιμο να δημοσιεύουμε τη θέση μιας πιο ψύχραιμης φωνής από το συνδικαλιστικό χώρο των εν ενεργεία αστυνομικών, της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ. Επίσης, θεωρούμε καθήκον κάθε τίμιου απόστρατου και εν ενεργεία αστυνομικού και των ενώσεών τους, να αντιδράσουν και να πολλαπλασιαστούν οι φωνές καταδίκης των φασιστικών δηλώσεων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
27 Αυγούστου 2019

Γι’ ακόμη μια φορά δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες μιας άθλιας ρητορικής από πλευράς συναδέλφου αστυνομικού, ο οποίος μάλιστα έχει θεσμική συνδικαλιστική θέ ση και ανώτερο αξίωμα μέσα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Οι απαράδεκτες, φασίζουσες δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ Σταύρου Μπαλάσκα ορθώς έτυχαν μαζικής καταδίκης από πολλούς συναδέλφους. Τέτοιες απόψεις που αμαυρώνουν το Σώμα και δημιουργούν την εντύπωση ότι αυτός είναι ο Έλληνας Αστυνομικός, πρέπει να καταδικαστούν από όλες τις Ενώσεις και τους συναδέλφους.
Η Ομοσπονδία μετά τη θύελλα καταδίκης που ξέσπασε αναγκάστηκε να καταδικάσει και η ίδια τις δηλώσεις Μπαλάσκα, και να προαναγγείλει ότι η υπόθεση θα ανατεθεί στα πειθαρχικά της όργανα. Με ενδιαφέρον περιμένουμε την απόφαση των πειθαρχικών οργάνων για τις δηλώσεις αυτές.
Επιτέλους, πότε οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές συνάδελφοι θα κάνουν αυτό για το οποίο εξελέγησαν, δηλαδή την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων; Πότε θα σταματήσουν να δίνουν μαθήματα επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομίας στα κανάλια;
Η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει μέσα στις Ενώσεις. Οι αστυνομικοί έχουμε ανάγκη ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα μάχεται και θα διεκδικεί για τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ένα συνδικαλιστικό κίνημα που δεν θα είναι το μακρύ χέρι κάθε κυβέρνησης. Ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα χτίζει γέφυρες με το λαό και δεν θα δημιουργεί αποστάσεις και χάσματα με αυτόν.