Οι απόστρατοι μαζί με τους συνταξιούχους, 27 Μάρτη στο δρόμο του αγώνα.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών καλεί όλους τους απόστρατους σε μαζική συμμετοχή στην παναττική συγκέντρωση που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, την Τετάρτη 27 Μάρτη 2019, ώρα 10.30, στην πλατείαΚλαυθμώνος και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, για να απαιτήσουμε από τον πρωθυπουργό να δεχτεί τους συνταξιούχους και να δοθούν λύσεις στα αιτήματά μας.

Όσο βιώνουμε τις συνέπειες από το κουτσούρεμα στις συντάξεις μας, τη φοροληστεία και το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών, όσο ξέρουμε ότι και αυτός ο χειμώνας πέρασε χωρίς επαρκή θέρμανση στα σπίτια μας, χωρίς περίθαλψη στα νοσοκομεία, εμβόλια για τη γρίπη και φάρμακα, όσο αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση περιμένει να μετρηθούμε λιγότεροι αυτή την άνοιξη στους δρόμους του αγώνα, εμείς οι απόστρατοι να βρεθούμε και πάλι στις κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους συνταξιούχους. Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να οργανωθούμε πιο μαζικά για τη ρήξη και την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που ρημάζουν τη ζωή μας.

  • Διεκδικούμε την απόδοση από την κυβέρνηση, αμέσως και χωρίς αιτήσεις και αγωγές, όσων παρακρατεί αυθαίρετα (δώρα, εισφορές αλληλεγγύης, περικοπές  επικουρικών συντάξεων) και την εφαρμογή όλων των αποφάσεων των δικαστηρίων και ιδίως αυτών που κρίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές τις μειώσεις των συντάξεων και καλούν στην επαναφορά τους στα επίπεδα της 31-7-2018.
  • Ζητούμε την αύξηση των συντάξεων, την απόσυρση των διατάξεων για το πάγωμα και την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ιδίως του νόμου-λαιμητόμου ‘‘Κατρούγκαλου’’. Να αποδοθούν άμεσα τα δώρα,η 13η και 14η σύνταξη. Να αποδοθούν οι συντάξεις χηρείας, το ΕΚΑΣ, τα οικογενειακά επιδόματα και να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο.
  • Απαιτούμε την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας. Καταγγέλλουμε τη λεηλασία που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και ζητούμε αναλογική εκπροσώπηση των αστυνομικών στο διοικητικό συμβούλιο.
  • Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα  υγείας για όλους.
  • Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στους νέους, που αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, την ανεργία, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.
  • Δηλώνουμε ως απόστρατοι αστυνομικοί, την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και στη μετατροπή της χώρας μας σε αμερικανονατοϊκή βάση.
  • Καλούμε τους εν ενεργεία συναδέλφους μας να μην στρέφονται με την καταστολή ενάντια στους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα εργατικά συνδικάτα, αποστολή της είναι μόνο η αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Απόστρατοι, μην σας αποκοιμίζουν με υποσχέσεις μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας μαζί με τους συνταξιούχους και το λαϊκό κίνημα!